Cumhurbaşkanı Tatar, Meclis’te bugün yaşananları kınadı

featured
Google'da Abone Ol service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Kıbrıs Türk halkının onuru ve şerefi olan bir asırlık ulusal mücadelemizin simgesi ve halk iradesi ile egemenliğinin yüce kurumu olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi’nde bugün yaşanan ve zorbalığa varan saldırı ve küfürlerin asla kabul edilemez” olduğunu belirtti.

Tatar, Cumhuriyet Meclisi’nde bugün yaşanan olaylarla ilgili yazılı açıklamasında, zorbalığa varan eylemleri şiddetle kınayıp, milletvekillerini sağduyuya ve meclise yakışır şekilde davranmaya davet etti.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın açıklaması şöyle:

“Kıbrıs Türk Halkının onuru ve şerefi olan bir asırlık ulusal mücadelemizin simgesi ve halk iradesi ile egemenliğinin yüce kurumu olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi’nde bugün yaşanan ve zorbalığa varan saldırı ve küfürler asla kabul edilemez. Yüce meclisimizde temsil edilen siyasi partilerin ve orada görev yapan milletvekillerinin demokrasi kuralları çerçevesinde siyasi görüşlerini elbetteki ve eleştirilerini dile getirmeleri doğaldır ve gereklidir. Ama bugün yaşandığı gibi CTP milletvekillerinin meclis başkanına yönelik fiili saldırısı, küfür ve hakaretleri asla kabul edilemez. Bu zorbalığa varan eylemleri şiddetle kınarken milletvekillerini sağduyuya ve meclise yakışır şekilde davranmaya davet ediyorum. Takdir ve değerlendirme halkımızındır”

Kaynak : BRTK

Cumhurbaşkanı Tatar, Meclis’te bugün yaşananları kınadı
Haber Bülteni
Bültenimize Katılın

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Spam göndermiyoruz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.