1. Haberler
  2. Kıbrıs
  3. Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nden Diplomasiye İftar Köprüsü: Farklı Kültürler Aynı Sofrada Buluştu

Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nden Diplomasiye İftar Köprüsü: Farklı Kültürler Aynı Sofrada Buluştu

featured
Google'da Abone Ol service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, Ramazan ayı kapsamında düzenlediği geleneksel iftar programında diplomatik temsilcileri ve farklı ülkelerden davetlileri bir araya getirdi. Kültürler arası diyalog ve iş birliğini güçlendirmeyi amaçlayan etkinlik, bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşti.

Üç yıldır aralıksız sürdürülen iftar organizasyonunda, Güney Kıbrıs’ta görev yapan büyükelçiler, dini liderler ve çeşitli ülkelerden temsilciler aynı sofrayı paylaştı. Program, KKTC Din İşleri Başkanı Hakan Moral’ın ezan okuması ve yaptığı dua ile başladı.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmada katılımcılar, hem tanışma hem de fikir alışverişinde bulunma imkânı buldu. Farklı kültürlerin bir araya geldiği program, hoşgörü ve karşılıklı anlayışın güçlendirilmesi açısından dikkat çekti.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Tümer, yaptığı konuşmada Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ruhuna vurgu yaptı. Tümer, bu tür organizasyonların uluslararası ilişkilerde diyalog kanallarını açık tutmak açısından önemli olduğunu belirtti.

Programın sonunda konuklara Kıbrıs’a özgü hediyelikler takdim edilirken, iftar buluşması katılımcılardan tam not aldı.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nden Diplomasiye İftar Köprüsü: Farklı Kültürler Aynı Sofrada Buluştu

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin
Bize Katılın