1. Haberler
  2. Kıbrıs
  3. Meclis Başkanı Ziya Öztürkler: “Uzlaşı Sağlanırsa Meclis Açılır”

Meclis Başkanı Ziya Öztürkler: “Uzlaşı Sağlanırsa Meclis Açılır”

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, hükümet ile sendikalar arasında yürütülen görüşmelere ilişkin yaptığı açıklamada, tam uzlaşı sağlanması halinde Meclis’in yeniden açılabileceğini söyledi.

Meclis’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öztürkler, hükümetin uzlaşı için görevlendirdiği isimlerin Meclis’te hazır bulunduğunu belirtti. Sürecin ilerlemesi için taraflar arasında “yüzde yüz uzlaşma” gerektiğini vurgulayan Öztürkler, saatin ilerlediğine de dikkat çekti.

Uzlaşı sağlanması durumunda Yasa Gücünde Kararname’nin de geri çekileceğini ifade eden Öztürkler, “Uzlaşı olacaksa ilgili kararnamenin hükmü olmayacaktır” dedi.

Açıklama, hükümet ile sendikalar arasındaki müzakerelerin kritik bir aşamaya geldiğini ortaya koyarken, gözler tarafların ortak bir noktada buluşup buluşamayacağına çevrildi.

Meclis Başkanı Ziya Öztürkler: “Uzlaşı Sağlanırsa Meclis Açılır”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin
Bize Katılın