1. Haberler
  2. Kıbrıs
  3. Çocuklar Dünya Çocuk Günü’nü Çatalköy’de Coşkuyla Kutladı

Çocuklar Dünya Çocuk Günü’nü Çatalköy’de Coşkuyla Kutladı

featured
Google'da Abone Ol service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atatürk Büstü Ve Yıldız Sanat Parkı Görkemli Törenle Açıldı

Çatalköy-Esentepe Belediyesi tarafından 1 Haziran Dünya Çocuk Günü kapsamında düzenlenen Atatürk Büstü ve Yıldız Sanat Parkı açılış töreni, yüzlerce çocuğun katılımıyla büyük bir şölen havasında gerçekleştirildi. Girne bölgesindeki ilkokullardan öğrencilerin katıldığı etkinlikte çocuklar hem Dünya Çocuk Günü’nü kutladı hem de kendileri için hazırlanan yeni sosyal ve kültürel yaşam alanlarıyla buluştu.

Törene Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, CTP Milletvekilleri Fikri Toros ve Sami Özuslu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Büstü Çocukların Katılımıyla Açıldı

Programın ilk bölümünde Atatürk Büstü’nün açılışı gerçekleştirildi. Açılış öncesinde konuşan Çatalköy-Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok, 1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nün önemine dikkat çekerek çocukların geleceğin teminatı olduğunu vurguladı.

Törende konuşan Sami Özuslu ise Çatalköy’de geçen çocukluk yıllarına değinerek bölgeyle olan bağını anlattı. Atatürk Büstü’nün çağdaş bir yaşam alanına kazandırılmasının önemli bir adım olduğunu ifade eden Özuslu, çocukların böylesine anlamlı bir günde bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çocuklar Kortej Yürüyüşüyle Yıldız Sanat Parkı’na Geçti

Atatürk Büstü’nün açılışının ardından öğrenciler, öğretmenler, protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla kortej yürüyüşü düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan yürüyüş sonrasında kalabalık, Yıldız Sanat Parkı’nın açılışının gerçekleştirileceği alana geçti.

Kırok: “Atatürk’ün İlke Ve İnkılapları Bizim Yol Haritamızdır”

Yıldız Sanat Parkı’nın açılışında konuşan Başkan Ceyhun Kırok, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının gelecek nesiller için bir rehber niteliğinde olduğunu söyledi.

Kırok, “Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını kendimize nota kabul ederek, hayatımız boyunca düşünerek, ders çıkararak ilerleyen ve büyüyen bir toplum olma yolunda sizlere çok büyük görevler düşüyor. Atatürk ilke ve inkılapları bir kanundur, bir yasadır. Uymamız gereken, takip etmemiz gereken bir el kitabıdır” ifadelerini kullandı.

1 Haziran Dünya Çocuk Günü’nün çocukların yüzündeki tebessümü artırmak ve onların ne kadar değerli olduğunu göstermek açısından önemli bir fırsat olduğunu belirten Kırok, Atatürk Büstü ve Yıldız Sanat Parkı’nı çocuklara armağan ettiklerini söyledi.

Parkın yalnızca bir oyun ve dinlenme alanı olmayacağını vurgulayan Kırok, bölgenin kültürel yaşamına katkı sağlayacak önemli bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

“Burada birçok sanatçının eserinin sergilendiği, hikâyelerinin anlatıldığı bir park oluşturmak için yola çıktık. Burasını bir açık hava müzesine dönüştürmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok az bir eksiğimiz kaldı. Bu alanın gelecekte kültür, sanat ve eğitimle iç içe yaşayan bir merkez haline gelmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Özdenefe’den Çocuklara Mesaj: “Hayallerinizden Vazgeçmeyin”

Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe de konuşmasında çocukların Dünya Çocuk Günü’nü kutladı.

Yıldız Sanat Parkı’nın bölge için önemli bir kazanım olduğunu ifade eden Özdenefe, projeyi hayata geçiren Belediye Başkanı Ceyhun Kırok ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Parkın ilerleyen yıllarda açık hava müzesine dönüştürülmesi hedefinin son derece değerli olduğunu belirten Özdenefe, çocuklara şu sözlerle seslendi:

“Hayallerinizden ve umutlarınızdan asla vazgeçmeyin. Ülkenizden vazgeçmeyin. Her şeyden önce mutlu olun. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz ve geleceği şekillendirecek olan da sizlersiniz.”

Şubadap Çocuk Grubu Kutlamalara Renk Kattı

Açılış törenlerinin ardından kutlamalar müzik ve eğlenceyle devam etti. İzmir’den etkinlik için gelen Şubadap Çocuk Grubu, Yıldız Sanat Parkı’nda sahne alarak çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.

Eğitici ve eğlenceli şarkılarıyla tanınan grup, sahne performansıyla büyük beğeni topladı. Çocuklar şarkılara hep birlikte eşlik ederken dans edip oyunlar oynayarak Dünya Çocuk Günü’nün keyfini çıkardı.

Etkinlik alanını dolduran yüzlerce çocuk, Şubadap’ın enerjik performansıyla eğlencenin doruğuna ulaşırken aileler de çocuklarının mutluluğuna ortak oldu. Konser boyunca Yıldız Sanat Parkı renkli görüntülere sahne oldu.

Program kapsamında çocuklara dondurma ve mısır ikram edilirken, müzik, sanat, kültür ve eğlenceyi bir araya getiren etkinlik katılımcılardan tam not aldı.

Çatalköy-Esentepe Belediyesi tarafından çocuklara armağan edilen Atatürk Büstü ve Yıldız Sanat Parkı, bölgenin yeni sosyal ve kültürel yaşam alanlarından biri olarak hizmete girerken, Dünya Çocuk Günü de Çatalköy’de unutulmaz bir atmosferde kutlandı.

Çocuklar Dünya Çocuk Günü’nü Çatalköy’de Coşkuyla Kutladı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin
Bize Katılın