Larnaka Havalimanı’nda gerçekleştirilen gümrük kontrolünde valizinde yaklaşık 4 kilogram sıvı kokain bulunan 65 yaşındaki ABD vatandaşı tutuklandı. Larnaka Bölge Mahkemesi, zanlının soruşturma kapsamında 8 gün tutuklu kalmasına karar verdi.
Edinilen bilgilere göre, Kanada’dan Viyana aktarmalı olarak Kıbrıs’a gelen zanlı, dün öğleden sonra Larnaka Havalimanı’nda gümrük görevlilerinin şüphesi üzerine kontrole tabi tutuldu. Yapılan aramada valiz içerisinde plastik kozmetik kaplarına gizlenmiş 10 ayrı naylon paket tespit edildi.
Şüpheli sıvı madde üzerinde yapılan ilk incelemelerde, paketlerde bulunan maddenin toplam brüt ağırlığı yaklaşık 4 kilogram olan sıvı kokain olduğu belirlendi. Yetkililer, Kıbrıs’ta bu büyüklükte bir sıvı kokain sevkiyatının ilk kez ele geçirildiğini ifade etti.
Olayın ardından Ulusal Uyuşturucuyla Mücadele Servisi alarma geçirilirken, ele geçirilen sıvı kokainin işlenerek katı hale dönüştürülmesi için özel laboratuvarlara ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Bu kapsamda, ülkede böyle bir yasa dışı laboratuvarın bulunup bulunmadığının araştırıldığı ve çok yönlü soruşturma başlatıldığı kaydedildi.
Polis kaynakları, zanlının tutuklanmasının ardından soruşturmacılarla iş birliği yapmayı reddettiğini açıkladı.
Uzmanlar, özellikle Latin Amerika’da yaygın olarak kullanılan sıvı kokain yönteminin, uyuşturucunun tespit edilmesini zorlaştırmak amacıyla tercih edildiğini belirtiyor. Sıvı hale getirilen kokainin daha sonra özel kimyasal işlemlerle yeniden katı forma dönüştürüldüğü ifade ediliyor.






