1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’den soykırım davasına ilişkin açıklama

İsrail’den soykırım davasına ilişkin açıklama

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


İsrail Dışişleri Bakanlığı, Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD), Güney Afrika Cumhuriyeti’nin, İsrail’in Gazze’deki fillerinin Soykırım Sözleşmesi’ni ihlal ettiği gerekçesiyle açtığı davadaki “ihtiyati tedbir” kararına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.


“Uluslararası Adalet Divanında İsrail’e yöneltilen soykırım suçlaması yanlış ve çirkindir.” ifadelerine yer verilen açıklamada, söz konusu suçlamanın temelsiz olduğu ve Soykırım Sözleşmesi’ni “istismar ettiği” öne sürüldü.


Açıklamada, şunlar kaydedildi:


“Mahkeme, bugünkü kararının Güney Afrika’nın iddialarının haklı olup olmadığını belirlemediğini defalarca açıkça ifade etmiştir.


İsrail, defalarca teyit ettiği ve gösterdiği gibi uluslararası insancıl hukuk dahil olmak üzere uluslararası hukuk kapsamındaki hak ve yükümlülüklerine uygun hareket etme konusundaki kararlılığını sürdürüyor. Bu taahhüt, herhangi bir UAD davasından bağımsız olarak değişmezdir.”


Açıklamada, mahkemenin Gazze’de tutulan İsrailli esirlerin derhal ve koşulsuz serbest bırakılması yönündeki talebinin “memnuniyetle karşılandığı” vurgulandı.


Güney Afrika’nın soykırım suçlamalarının “asılsız” olduğu iddia edilen açıklamada, “İsrail, mahkemenin bu asılsız iddiaları, yargılamanın esası aşamasında reddedeceğinden emindir.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak : TRT HABER

İsrail’den soykırım davasına ilişkin açıklama
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin
Bize Katılın