1. Haberler
  2. Kültür & Sanat
  3. Göbeklitepe’de, 1 milyon ziyaretçi hedefleniyor

Göbeklitepe’de, 1 milyon ziyaretçi hedefleniyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Şıldak, Karahantepe, Göbeklitepe ve Urfa Kalesi’ni ziyaret ederek bölgede devam eden çevre düzenlemeleri, restorasyon ve güçlendirme çalışmalarını yerinde inceledi.

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan’dan yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi alan Şıldak, Göbeklitepe ve Karahantepe’de sosyal donatı alanları için çalışma yaptıklarını ifade etti.

Şanlıurfa’nın tarihi bir kent olduğunu hatırlatan Şıldak, şunları kaydetti:

“1 MİLYON ZİYARETÇİ HEDEFLİYORUZ”

“Özellikle Göbeklitepe, 2024 yılında 700 bin ziyaretçi ağırladı, 2025 yılı hedefimiz ise 1 milyon ziyaretçidir. İki aydan bu yana süren çalışmalar kapsamında kafe, restoran ve otopark gibi alanlarla ziyaretçilere daha modern ve kullanışlı alanlar oluşturulmaya çalışılıyor. Şanlıurfa, tarihin ilk izlerini taşıyan ve bunları dünyaya en iyi şekilde yansıtan önemli bir merkez. Bilindiği gibi Göbeklitepe ve Karahantepe bu merkezlerin de en önemli adresi. Bu değerlerimize sahip çıkmak ve gelen ziyaretçilerimizi en iyi şekilde ağırlayabilmek için gerekli tüm sosyal donatı alanlarını hayata kazandırıyoruz.”

Şıldak şöyle devam etti;

“ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

“2025 yılında her iki arkeolojik alanımızı daha güçlü ve turizme hazır hale getirmeyi planlıyoruz. Yine bu çerçevede yeni yürüyüş yolları ile bu çalışmayı daha da verimli hale getiriyoruz. Bizzat çalışmaları takip ediyor ve ilimizin turizm potansiyelinin daha da iyi hale getirilebilmesi için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.”

ensonhaber icon

Ergül Tosun
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

Kaynak : ensonhaber

Göbeklitepe’de, 1 milyon ziyaretçi hedefleniyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin
Bize Katılın