1. Haberler
  2. Kıbrıs
  3. Rum Basınında Tepki: Türk-Yunan Forumu’nun KKTC Ziyareti Güney Kıbrıs’ta Endişe Yarattı

Rum Basınında Tepki: Türk-Yunan Forumu’nun KKTC Ziyareti Güney Kıbrıs’ta Endişe Yarattı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk-Yunan ilişkilerini geliştirme amacıyla kurulan Türk-Yunan Forumu üyelerinin, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve CTP Milletvekili Fikri Toros ile görüşmesi Rum basınında büyük yankı uyandırdı. Ziyaret sırasında Türkiye ve KKTC bayrakları önünde verilen fotoğraflar, özellikle Güney Kıbrıs’ta tepkiyle karşılandı.

Sigma TV, söz konusu ziyareti manşetten vererek, “Forumun Rum üyelerinin, toplantıya başkanlık eden Ersin Tatar ile birlikte, işgal rejiminin sembolleri önünde poz vermesi derin endişe yarattı” ifadelerine yer verdi.

Görüşmenin Yunan medyasında yer almaması ise dikkat çekti. Sigma, haberi “gizli tutuldu” vurgusuyla sunarken, heyetin KKTC Meclisi’nde CTP’li Fikri Toros ile bir araya geldiğini ve Kıbrıs’taki son durum hakkında görüş alışverişinde bulunduğunu belirtti.

Rum Basınında Tepki: Türk-Yunan Forumu’nun KKTC Ziyareti Güney Kıbrıs’ta Endişe Yarattı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin
Bize Katılın