Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Rum Lider Nikos Anastasiadis ile yaptığı üçlü toplantının ardından Kıbrıs sorununa ilişkin önemli mesajlar verdi.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile gerçekleştirdiği üçlü toplantıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Guterres, bu yıl Mart ve Temmuz aylarında yapılan gayrı resmi Kıbrıs toplantılarında kararlaştırılan bazı güven artırıcı önlemlerin uygulanmaya başlamasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Ancak bazı girişimlerin hâlâ beklemede olduğuna da dikkat çekti.
BM Genel Sekreteri, Kıbrıs konusunda daha geniş kapsamlı bir gayrı resmi toplantının zeminini hazırlamak üzere kişisel temsilcisini en kısa sürede görevlendireceğini açıkladı.
Guterres ayrıca, Birleşmiş Milletler’in Kıbrıs sorununa barışçıl bir çözüm bulunması konusundaki kararlılığını yineleyerek, tüm Kıbrıslıların yararına olacak bir çözüm için çabaların sürdürüleceğini vurguladı.





