Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, Kimliksizler Derneği’ni ziyaret ederek karma birliktelik mağdurlarının yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulundu.
Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, Kimliksizler Derneği yönetimiyle bir araya geldi. Görüşmede, karma birliktelik mağdurlarının yaşadığı kimlik ve vatandaşlık sorunları ele alınarak çözüm yolları tartışıldı.
Toplantıda konuşan dernek yöneticileri, karma evliliklerden doğan çocukların ve ailelerin karşılaştığı mağduriyetlerin bir insan hakkı ihlali olduğunu vurguladı. Dernek temsilcileri ayrıca, bu mücadelenin sadece bireysel bir hak arayışı değil, aynı zamanda barış ve halkların yeniden yakınlaşması için önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Erhürman ise konuya hassasiyetle yaklaştığını belirterek, Cumhurbaşkanlığı makamına gelmesi halinde bu sorunun öncelikli gündem maddelerinden biri olacağını söyledi. “Bu bir insan hakkı meselesidir ve masaya ilk getireceğim konulardan biri bu olacaktır,” diyen Erhürman, çözüm için Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bir çalışma grubu kurulması önerisini paylaştı.
Kimliksizler Derneği yönetimi, böyle bir çalışma grubunun kurulması durumunda sürece katkı koymaya hazır olduklarını ifade etti.





