1. Haberler
  2. Kıbrıs
  3. Meclis Krizi Büyüyor: CTP Lideri Sıla Usar İncirli’den Hükümete “Saygısızlık” Tepkisi

Meclis Krizi Büyüyor: CTP Lideri Sıla Usar İncirli’den Hükümete “Saygısızlık” Tepkisi

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Meclis Genel Kurulu’nun saat 10.00’da toplanamaması üzerine hükümete sert sözlerle yüklendi. İncirli, yaşanan durumu “Kıbrıs Türk halkına büyük bir saygısızlık” olarak nitelendirdi.

“7 Buçuk Saattir Meclis Açılmıyor”

Bugün sabah saat 10.00’da toplanması gereken Genel Kurul’un açılamadığını belirten İncirli, CTP grubu ile bağımsız milletvekillerinin saatlerdir beklediğini söyledi. Meclis’in açılmamasının arkasında, kamuoyunda geniş tartışmalara yol açan Fiber Optik Altyapısı Protokolü olduğunu savundu.

İncirli, hükümetin söz konusu protokolü gündeme zorla taşımaya çalıştığını ifade ederek, “Bu protokol ülkenin birçok kesiminden ciddi tepki aldı. İçeriğindeki maddeler tartışmalı. Doğru olan, bu haliyle Genel Kurul gündemine getirilmemesiydi” dedi.

“Muhalefetin Sesine Kulak Tıkanıyor”

Hükümetin ısrarcı tutumunu eleştiren İncirli, Meclis’in 7 buçuk saat boyunca açılmamasının kabul edilemez olduğunu vurguladı. Fiber Optik Protokolü’ne karşı çıkan geniş bir kesimin görüşlerinin dikkate alınmadığını belirten İncirli, “Muhalefetin ve toplumun önemli bir bölümünün itirazı yok sayılıyor” ifadelerini kullandı.

CTP lideri, Meclis’in çalıştırılmamasının demokratik teamüllerle bağdaşmadığını dile getirerek, yaşananların halkın iradesine karşı bir tutum olduğunu savundu.

Meclis Krizi Büyüyor: CTP Lideri Sıla Usar İncirli’den Hükümete “Saygısızlık” Tepkisi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin
Bize Katılın