1. Haberler
  2. Dünya
  3. BAE: Nükleer enerji santrali yakınına İHA saldırısı düzenlendi

BAE: Nükleer enerji santrali yakınına İHA saldırısı düzenlendi

featured
Google'da Abone Ol service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Abu Dabi Basın Ofisi’nin sosyal medya platformundaki hesabından yapılan açıklamada, konuya ilişkin bilgi verildi.


Açıklamada, Abu Dabi Emirliği’ne bağlı Ez-Zafra bölgesindeki Barakah Nükleer Enerji Santrali’nin dış kısmında İHA saldırısı sonucu yangın çıktığı belirtildi.


Santralin iç güvenlik çevresi dışında bulunan bir elektrik jeneratöründe çıkan yangına ekiplerin müdahale ettiği aktarıldı.


Yangının bir İHA saldırısından kaynaklandığı bildirilen açıklamada, olayda herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığı ve radyasyon güvenliği seviyelerinde herhangi bir etkilenme olmadığı ifade edildi.


Açıklamada ayrıca gerekli tüm önleyici tedbirlerin alındığı ve gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.


Öte yandan BAE Federal Nükleer Düzenleme Kurumu da yangının santralin güvenliği ya da temel sistemlerinin işleyişi üzerinde herhangi bir etkisi olmadığını, tüm ünitelerin normal şekilde çalışmayı sürdürdüğünü bildirdi.


İHA saldırısının hangi ülke ya da kişiler tarafından gerçekleştirildiğine dair bilgi verilmedi.

Kaynak : TRT HABER

BAE: Nükleer enerji santrali yakınına İHA saldırısı düzenlendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin
Bize Katılın