1. Haberler
  2. Kıbrıs
  3. CTP’den Komite Sürecine Tepki: “Katılımcı ve Şeffaf Yürütülmeli”

CTP’den Komite Sürecine Tepki: “Katılımcı ve Şeffaf Yürütülmeli”

featured
Google'da Abone Ol service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Cumhurbaşkanı tarafından yeniden değerlendirilmek üzere Cumhuriyet Meclisi’ne geri gönderilen Ceza Muhakemeleri Usulü düzenlemesinin komite sürecine ilişkin açıklama yaparak, sürecin şeffaf ve katılımcı bir anlayışla yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

CTP tarafından yapılan açıklamada, söz konusu düzenlemenin 20 Mayıs tarihinde Hukuk, Siyasi İşler, Dışilişkiler ve Savunma Komitesi’nde yeniden görüşüleceği belirtilirken, geri gönderme gerekçesinin doğrudan basın emekçilerini ilgilendiren bir maddeye ilişkin olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, bu nedenle özellikle basın örgütleri ile ilgili meslek temsilcilerinin komite toplantısına davet edilmemesinin kabul edilemez olduğu ifade edildi.

CTP, komite davetiyesinin partiye ulaşmasının ardından söz konusu hassasiyetin gündeme taşındığını ve ilgili basın örgütlerinin de toplantıya davet edilmesi yönünde talepte bulunulduğunu açıkladı. Ancak bu talebin karşılık bulmadığı belirtilerek, hükümetin katılımcı ve çoğulcu bir anlayış yerine tek taraflı bir tutum sergilediği savunuldu.

Parti açıklamasında, yasama faaliyetlerinin yalnızca çoğunluk iradesiyle değil, ilgili tarafların katkısı, toplumsal meşruiyet ve hukuk devleti ilkeleriyle güç kazanacağına vurgu yapıldı.

CTP, komite çalışmalarının dışlayıcı bir anlayışla yürütülmemesi gerektiğini belirterek, sürecin katılımcı bir zemine taşınması ve komite davetinin yeniden düzenlenerek doğru zamanda, doğru zeminde toplantı yapılması çağrısını yineledi.

CTP’den Komite Sürecine Tepki: “Katılımcı ve Şeffaf Yürütülmeli”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin
Bize Katılın