1. Haberler
  2. Dünya
  3. Valizinden 150 canlı zehirli akrep çıktı

Valizinden 150 canlı zehirli akrep çıktı

featured
Google'da Abone Ol service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Güney Afrika polisi, Cape Town Havalimanı’nda sıra dışı bir kaçakçılık girişimini engelledi. Alınan bir istihbaratı değerlendiren güvenlik güçleri, eşkali belirlenen 28 yaşındaki bir şüpheliyi takibe aldı.


Havalimanında durdurulan adamın valizinde ve kıyafetlerinin arasında yapılan aramalarda, plastiklere tek tek sarılarak gizlenmiş 150 adet canlı ve zehirli akrep ele geçirildi.


Zanlı mahkemeye çıkarılacak


Yasa dışı yollarla yaban hayvanı bulundurmak ve nakretmek suçundan gözaltına alınan şüphelinin hangi ülkeye gitmeyi planladığına dair bilgi paylaşılmadı.


Çevre koruma kanunları kapsamında suçlanan zanlının pazartesi günü hakim karşısına çıkması bekleniyor.


Ele geçirilen zehirli akrepler ise güvenli bir şekilde muhafaza edilmek üzere koruma altındaki bir yaban hayatı tesisine teslim edildi. Yetkililer, ele geçirilen canlıların piyasa değerini belirlemek için inceleme başlattı.


Yaban hayatı tehdit altında


Dünyanın en zengin biyolojik çeşitliliğine sahip ülkelerinden biri olan Güney Afrika’da, yaban hayatı kaçakçılığı ciddi bir sorun olmaya devam ediyor.


Suç örgütleri, küresel karaborsada yüksek maddi değere sahip olan gergedan ve fil gibi büyük memelilerin yanı sıra pangolin, sürüngenler ve eklem bacaklılar gibi daha az dikkat çeken türleri de hedef alıyor.

Kaynak : TRT HABER

Valizinden 150 canlı zehirli akrep çıktı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin
Bize Katılın