1. Haberler
  2. Çevre
  3. Ataoğlu; “9. Sınıflara Çevre Dersini Müfredata Koyduk”

Ataoğlu; “9. Sınıflara Çevre Dersini Müfredata Koyduk”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yakın Doğu Üniversitesi ev sahipliğinde, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında “CMC  ve Taş Ocakları”, “Plansız Kentleşme”, “Atık Yönetimi”, “Çevre Koruma”, “Çevre Eğitimi”, “Kültürel Miras”, “Sürdürülebilirlik”, “Çevre Sağlığı” konu başlıklarıyla, Çevre Konulu Sempozyum ve Çalıştay gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi 101 No.lu salonda gerçekleştirilen sempozyuma, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Müsteşar Doç. Dr. İsmet Esenyel, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kocaoğlu, Center of Excellence Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı, Taşkent Doğa Parkı Direktörü Kemal Basat, öğretim elemanları ve konuklar katıldı.

Etkinlik açılışında Taşkent Doğa Parkı Direktörü Kemal Basat, Yakın Doğu Üniversitesi Center of Exellence Doğa Biyoizlem Koruma ve Araştırma (DOBİKAM) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazım Kaşot, Center of Excellance Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı ile Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu birer konuşma yaptı.

Kemal Basat

Kemal Basat: “Çevreyi Korumak ve Geliştirmek Adına Çalışmalıyız”

Etkiliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Taşkent Doğa Parkı Direktörü Kemal Basat, çevrenin sürekli irdelenmesi gereken önemli bir konu olduğunu ifade ederek, çevreyi korumak ve geliştirmek adına sürekli çalışılması gerektiğini söyledi.

Basat sözlerinin devamında; “Ne kadar iyi olursak olalım bir konuda hep daha iyi olmamız için bir yerimiz vardır. Buna ulaşmak için bu tarz çalıştayları sık sık tekrarlayıp bir araya gelmeliyiz diye düşünüyorum. Bugünkü çalıştayımız ilerde yapacaklarımızın birincisi olur ve sürekli olarak ülkemizi çevremiz adına geliştirmek için çalışmaya devam ederiz.” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.

Yrd. Doç. Dr. Nazım Kaşot

Yrd. Doç. Dr. Nazım Kaşot; “Dünyamız Artık Bir Tükenişe Doğru Gidiyor”

Yakın Doğu Üniversitesi Center of Exellence Doğa Biyoizlem Koruma ve Araştırma (DOBİKAM) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazım Kaşot ise, dünyanın tükenişe doğru gittiğini dile getirerek bu tükenişe dur diyebilmek için çevre bilinçli bireyler yetiştirmek gerektiğini belirtti.

Üniversite bünyesinde Center of Excelance’ye bağlı Doğa Biyoizlem, Araştırma ve Koruma Merkezinin sivil toplum ve de bakanlıkla düzenlediği ilk çalıştay ve sempozyumdan büyük onur ve mutluluk duyduğunu ifade eden Yrd. Doç. Dr. Kaşot, “Özellikle araştırma merkezini kurarken hem biyolojik çeşitlilik araştırmaları hem biyolojik çeşitlilik eğitimleri ve çevre eğitimleri ile bu araştırma merkezini belli bir noktaya getirmeyi hedeflemiştik” dedi.

Düzenlenen çalıştay ile çevre konusunda katkı koymaya çalıştıklarını dile getiren Yrd. Doç. Dr. Kaşot, bunun gelenekselleştirilmesini temenni etti.

Prof. Dr. Serakıncı

Prof. Dr. Serakıncı; “Son 40 Yılda İlk Göze Çarpan İnsanların Bencilliği ve Endüstrinin Hep Suçlandığı…”

Yakın Doğu Üniversitesi Center of Excellance Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı da yaptığı konuşmada, çevre bilincine dikkat çekti.

Dünya Çevre gününün 46 yıldır kutlandığına işaret eden Prof. Dr. Serakıncı, son 40 yılda ilk göze çarpanın insanların bencilliğinin ve endüstrinin hep suçlandığını gözlemlediğini dile getirdi.  Prof. Dr. Serkanıcı şöyle konuştu: “Yani hep kendi hırslarımız, kendi gelişmemiz, kendi lüks yaşantımız doğrultusunda hızlı gelişen endüstiri hep suçlandı ama hiç bir yaptırım yapılmamış. Bugün gelişmiş olduğunu düşündüğümüz ve kabul ettiğimiz ülkelerin bu konuda neler yaptığına baktığımda ana okullarda şöyle bir oyunları olduğunu gözlemledim. Doğaya pikniğe gittik neyi arkamızda bırakırız? diye bir oyun var. Yiyecek artıklarını bırkabiliriz. Onlar geri dönüşümlüdür. İşte plastiği poşetimize koyar geri eve götürürüz gibi şeyleri daha anaokul çocuklarına yani 3-5 yaş arasına öğrettiklerini gözlemledim. Bu da şunu gösteriyor aslında, birilerini suçlamak yerine olayı tersine çevirip ta küçük yaşlarda çocuklara, mikro ve makro düzeyde çevre eğitimi ve bilinci verilerek çevrenin korunabilineceğini gösterebiliriz.”

Prof. Dr. Nedime Serakıncı konuşmasının sonunda, “Buradan çıktığımızda öğrencileri, çocukları, gençleri, bizleri eğitebilecek bir takım görüşlerle ayrılmanızı temenni ederim” dedi.

Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu; “9. Sınıflara Çevre Dersini Müfredata Koyduk”

Etkinlikte konuşan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, konuşmasında, “Ben öncelikle bu güzel etkinliği düzenleyen Yakın Doğu Üniversitesi’ne, Taşkent Doğa Parkı Yetkililerine, değerli zamanlarını bize ayıran akademisyen arkadaşlara, bilim insanlarına dünyada olmamız gereken noktaya ulşamamız için elinden geleni yapan çevre dairesi personeli arkadaşlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Çalıştayın daha sağlıklı bir dünya içerisinde olmamızla ilgili yapılan bir çalışma olduğuna vurgu yapan Bakan Ataoğlu, Turizm ve Çevre Bakanlığı olarak, çevre dairesi, sivil toplum örgütleri, çevre gönüllüsü kişilerle yaptıkları ortak çalışmalar sonrasında geçtiğimiz dönem 9. sınıflara çevre dersini zorunlu olarak koyduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Yakın Doğu Ünivertsitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü müzik dinletisi sundu. Müzik dinletisinin ardından sempozyumdaki diğer oturumlara geçildi.

Ataoğlu; “9. Sınıflara Çevre Dersini Müfredata Koyduk”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ajans Cyprus ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
Bize Katılın