1. Haberler
  2. Dünya
  3. Darbeyi tanımadığını duyuran Nijer’in Paris Büyükelçisi’nin oğlu tutuklandı

Darbeyi tanımadığını duyuran Nijer’in Paris Büyükelçisi’nin oğlu tutuklandı

featured
Google'da Abone Ol service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Yerel basında çıkan haberlere göre, Büyükelçi Kane’nin Nijer Posta Hizmetleri Genel Müdürü olan oğlu Idrissa Kane, yolsuzluk ve kamu fonlarını zimmete geçirme suçlamasıyla tutuklandı.


Tutuklamanın, Kane’nin annesinin darbe karşıtı açıklamalarıyla bağlantılı olup olmadığı henüz bilinmiyor.


Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP), 3 Ağustos’ta, Nijer’in Abuja, Paris, Lome ve Washington Büyükelçilerinin görevine son verildiğini duyurmuştu.


Bunun üzerine Paris Büyükelçisi Kane de cuntanın kararını tanımadığını açıklamış ve görevine devam edeceğini bildirmişti.


Nijer’deki darbe


Nijer’de Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum, 26 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurlarınca alıkonulmuş ve o akşam asker yönetime el koyduğunu duyurmuştu.


Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane Tchiani, 28 Temmuz’da Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) isimli cuntanın liderliğini üstlenmiş ve geçiş hükumetinin başına geçmişti.​​​​​​​

Kaynak : TRT HABER

Darbeyi tanımadığını duyuran Nijer’in Paris Büyükelçisi’nin oğlu tutuklandı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin
Bize Katılın