Yakın Doğu Üniversitesi, Fen ve Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci Dekanlığı ile Tanıtım Ofisi ortaklaşa lise öğrencilerine yönelik Bilim Şöleni düzenledi.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, YDÜ kampüsünde gerçekleştirilen etkinliğe, 14 liseden 750’nin üzerinde öğrencinin katıldığı belirtildi.
Bilim, Sanat ve Kültür Şenliği kapsamında öğrencilerin bilimle buluşturulduğu etkinlikte, özellikle lise fen bölümü öğrencilerine, Yakın Doğu Üniversitesi Moleküler Genetik Bölümü öğrencileri ve NEU- Genetic Society öğrencileri tarafından Moleküler Biyoloji ve Genetik bilimi alanında güncel ve gelişmekte olan yeni metot ve yaklaşımları anlatan projeler ve çalışmalar ile ilgili 15 posterden oluşan sunum yapılırken araştırma laboratuvarı tanıtılarak laboratuvarda kulanılan metot ve cihazlar tanıtıldı.
Eğlenceli aktivitelerin de yapıldığı şenlikte, öğrencilere, jelibon şekerden mutant, polimorfik ve normal “sağlıklı” çift DNA sarmalı yaptırıldı. Aynı zamanda eğlenceli spor aktiviteleri de yapılırken kazanan okullara Bilim Şenliği Ödülü Kupaları verildi. Bilim ve genel kültürün birleştirildiği sorularla öğrenciler hem eğlenip hem de bilgilendiler.
Prof. Dr. Serakıncı: “Öğrenciler Bilimle İlgili Değerli Bilgiler Edinip Farkındalık Kazandılar…”
Bilim Şöleni programını öğrencileri ile birlikte yürüten Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilimdalı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı, düzenlenen etkinlikte öğrencilerin Moleküler Biyoloji ve Genetik bilimi alanında güncel bilgilerin eğlenceli bir şekilde aktarılırken geleceğin bilminin gelişmesine tanıklık ettiklerini söyledi.
Prof. Dr. Serakıncı etkinlik kapsamında öğrencilere, günümüzde moleküler biyoloji ve genetikte hem tanı amaçlı hem de araştırma alanında kullanılan yeni metotlar ve uygulama alanlarının ve bu alandaki güncel buluşların eğlenceli bir şekilde tanıtıldığını anlattı.
Prof. Dr. Serkancı ayrıca “Özellikle üniversiteye giriş başvurularında karşılaşacakları metot ve uygulama alanlarına yönelik metotlardan, polimeraz zincir reaksiyonu işleyişi ve cihazı ile DNA mutasyonlarını ayırmakta kullanılan jel elektroforezi işleyişi ve cihazı yanısıra moleküler biyoloji ve genetik bölümünün eğitim alanı kapsamı ve mezuniyet sonrası çalışma alanları hakkında bölüm öğrencileri tarafından lise öğrencilerine bilgiler verildi” dedi.
Öğrenciler İnovasyon ve Yeni Nesil Teknoloji Çalışmalarını Gözlemlediler
Bilim Şöleni kapmasında öğrenciler, Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon ve Bilişim Merkezini de gezerek, 3 boyutlu yazıcı ile Robotik Laboratuvarı yerinde inceleme fırsatı buldular.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk yerli elektrikli otomobili Günsel marka aracı da ziyaret eden öğrenciler, araç hakkında bilgiler alarak soru sorma ve aracı inceleme imkanı elde ettiler.
Öğretmenler Yenilikleri Görmekten Memnun…
Öğrencilerle birlikte etkinliğe katılan öğretmenler de, Bilim Şöleni’nde her yıl farklı ve yeni programlarla karsılaşmalarından duyduğu memnuniyet ve mutluluğu dile getirdiler.