Yakın Doğu Üniversitesi Center of Excellence Toplumsal Araştırma Merkezi, Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi 101 nolu salonda Toplumsal Projelerde Verimlilik Paneli düzenlendi.
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Panelinin açılışında konuşma yapan, Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Zehra Altınay, insan hayatına dokunarak çocuk, kadın ve engellilere yönelik yapılan projelerle bilimsel çözüm aramak için çalışmalarını sürdürdüklerini, bu amaçla Center of Excellence Başkanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı, merkezin alanında uzman dokuz yönetim kurulu üyesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fahriye Altınay ve Yakın Doğu Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Umut Koldaş ve kurul üyeleri ile projeler ürettiklerini vurguladığı belirtildi.
Prof. Dr. Altınay; “Çalışma Alanları İçerisinde, Çocuk, Kadın Ve Çevre, Engelliler Var.”
Çalışma alanları içerisinde, çocuk, kadın ve çevre, engelliler olduğunu ifade eden Prof. Dr. Altınay, toplumsal sorunlara çözümü de bilime taşıdıklarını, bu amaçla ulusal uluslararası faaliyetlere öncülük ettiklerini belirtti. Özellikle, engellilik ve hizmet kalitesi kapsamında üniversitenin ilklere imza attığını, prestijli dergilerde yürütmüş oldukları editörlük ve yayın süreci ile de bunu hem toplumsal hem de bilimsel olarak yapabilmenin mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti. Sivil toplum örgütleri ve derneklerle işbirliğinin önemini vurgulayan Prof. Altınay, katkı sağlayan vakıf, dernek ve özel eğitim kurumlarına teşekkür etti.
Ümit Özkıran; “Toplumsal Sorunlara Bilimsel Bir Yol Izlenmesi Son Derece Önemli”
Panelin açılışında konuşma yapan Sağlık Bakanlığı Bakanlık Müdürü Ümit Özkıran ise, toplumsal sorunlara bilimsel bir yol izlenmesinin son derece önemli olduğunu; çocuk hakları, kadın ve çevre çalışmaları, engelli vatandaşların haklarına yönelik çalışmalarda verimlilik kazanabilmek için uzmanlaşma, hedef ve stratejilere bağlı atılacak adımların gerekliliğini vurguladı. Hedef kitlenin hizmeti doğru alabilmesine katkı sağlamak için hedef kitlenin iyi tanımlanması, ihtiyacın tespit edilmesinin önemine dikkat çeken Özkıran, bu nedenle yükseköğretimde araştırma ve geliştirme projelerine önem verilmesinin, toplumsal sorunlarda ihtiyaca bağlı üretilen projelendirme ve bilimsel çözümlere gidilmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Özkıran, bu yönde çalışmalara katkı sağlayan, işbirliği yapan tüm kişi, kurumları kutlayarak, toplumsal projelerin hayat bulması için gayret ve çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.
‘Yüreğimin İzleri’ Şiir Kitabı Aracılığı İle Toplanan Bağış 8 Farklı Dernek Ve Vakıfa ve Onkoloji Çocuk Servisine 3 Tablet Bilgisayar Takdim Edildi”
Panele geçmeden önce, Prof. Dr. Zehra Altınay’ın ‘Yüreğimin İzleri’ şiir kitabı aracılığı ile toplanan bağış 8 farklı dernek ve vakıfa takdim edildi. Devlet hastanesi Onkoloji Çocuk Servisine 3 tablet bilgisayar da bağış olarak takdim edildi. Prof. Dr. Zehra Altınay, bu anlamlı günde katkı sağlayan Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri, ve gönüllü öğretim üyeleri, doktora öğrencilerinin isimlerini okuyarak teşekkür etti. Center of Excellence Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezinin faaliyetlerinde işbirliği yapan Engellilerle Dayanışma Derneği Ömer Suay, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, Kıbrıs Türk İşitme ve Konuşma Engelliler Vakıf Başkanı Bahire Çoşkuner Doğru, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Melek Çaluda, Özel Eğitim Okul Müdürü Soner Öyken duygu ve düşüncelerini paylaştılar.
Panelde konuşma yapan Girne Üniversitesi Vakıf Başkanı Dr. Mutlu Soykurt da , Yakın Doğu Üniversitesi’nden Dr. Ülvan Ozad, Toplumsal Araştırma Merkezi Sosyal İşler koordinatörü Uz. Menil Çelebi, yürütülen projelerden örnekler vererek çocuk, kadın ve engellilere yönelik projeleri tartıştılar. Panele, Yüksek Öğretim Daire Başkanı Ziya Öztürkler, Yakın Doğu Üniversitesi Fakülte Dekan ve Dekan Yardımcıları, Enstitü Müdürleri, Bölüm Başkanı ve Anabilim Dalı Başkanları, farklı merkez başkanları, öğretim üyeleri ve doktora öğrencileri katıldı.