Zirve İzcilik Derneği, 3 Şehitleri İzcilik Derneği ve Beşparmak İzcilik Derneği’nin ortak faaliyeti ile Karaağaç’taki kamp üç gün boyunca çeşitli eğitsel izci faaliyeti ile gerçekleşti.
Kampın amacı “Afrin’deki Zeytin Dalı Operasyonu’nda şehit olan Mehmetçiği anma ve oradaki askerlere destek” olmak olduğunu belirten derneklerin basın sözcüsü Bakiye Lord:
“Pazar güne kadar devam eden kampımızda; Milli marşlar, izci düğümleri, çadır kurup-bozma, arazide iz bulma, bayrak devir teslimi gibi eğitimler gün içerisinde veriliyor.”

Bugün (pazar günü) sonlanacak olan kampta cumartesi akşamı (akşam) ateş gecesi etkinliği düzendi. Teması Afrin Şehitleri ve Mehmetçiği anma olan etkinlikte izciler çeşitli gösteriler hazırladı. Ayrıca gece boyunca süren etkinlikte şiirler, türküler, dualar ve bu konuya yönelik hazırladıkları kahramanlık öyküsü anlatan tiyatro gösterimi yapıldı.
En küçük izcinin 7 yaşında olduğu kampa, yaş ortalaması olmaksızın 155 izci ve 20 lider katıldı.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Zirve İzcilik Derneği Başkanı Hakan İnce; “Toplum olarak gün geçtikçe gençlerimize tarihleri unutturulmaya çalışılıyor ve biz bu gençlerimize nerelerden gelip, Anavatanla birlikte ne yollardan geçtiğimizi , bu uğurda kaç bin şehit verdiğimizi ve hala vermekte olduğumuzu anlatıyoruz.
Şehitlikleri ziyaret ederek, Milli Bilinç Kampları yaparak gençlere kaybolmakta olan vatan millet sevgisini ve unutturulan geçmiş tarihlerini tekrardan onların belleklerinde canlandırıp topluma ve millete faydalı gençler yetiştiriyoruz.Her geçen gün bu faaliyetler neticesinde ailelerin ve gençlerin derneklerine olan güveni arttirmakta oldugunu belirten İnce, “çocuklarını derneklere kaydettirmek için adanın her yerinden bizlere ulaşan aileler var.
Gönüllü yapılan bu faaliyette tüm liderlerimiz eğitimlerini Türkiye İzcilik Federasyonu’ndan almakta. Bu konuda KKTC gençliğine ve izciliğine büyük katkıları olan Türkiye İzcilik Federasyonu Başkan ve yöneticilerine ve faaliyetlerimizde bizlere katkı sağlayan TC Büyükelçiliğine teşekkürlerimizi bir borç biliriz” dedi.


