1. Haberler
  2. Dünya
  3. Suudi Arabistan'dan Müslümanları Ayağa Kaldıracak Karar…

Suudi Arabistan'dan Müslümanları Ayağa Kaldıracak Karar…

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son dönemde “reformlar” ile gündemden düşmeyen Suudi Arabistan`da Hac Bakanlığı skandal bir karara imza attı.

Buna göre aralarında Hira mağarasının da bulunduğu Nebevi mekanları ziyaret etmenin yasaklandığı ifade edildi. Öte yandan Suudi yönetiminin İsrailli bir şirketle hac yönetimi konusunda anlaştığı iddia edildi.

Türkiye gazetesinin bölge medyasına dayandırdığı haberine göre, Suudi Arabistan`da Veliaht Prens Muhammed bin Selman`ın başlattığı batı eksenli “reform” hareketi son sürat devam ediyor.

Uluslararası camiada “kulvar değişikliği” olarak yorumlanan harekette skandal bir karar alındığı ortaya çıktı. Suudi yönetiminin Hac Bakanlığı, aralarında Sevr Mağarası`nın da bulunduğu Nebevi mekanları ziyareti yasakladığı öğrenildi.

Bakanlıkça yayınlanan kararnameye göre, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed`e ilk vahiyin geldiği mekan olarak bilinen Nur Dağı ve hicret ederken kendisini takip eden Mekkeli muşriklerden saklandığı Sevr Mağarası`nın da bulunduğu birçok yerin ziyaret edilmesi, “uydurma uygulamalar” öne sürülerek yasaklandı. Durum, umre ziyareti için Suudi Arabistan`da bulunan Müslümanların tepkisine yol açtı.

SUUDİ ARABİSTAN VE İSRAİL

Öte yandan bölge medyasının aktardığına göre Riyad yönetiminin İsrailli bir şirket ile anlaşma imzaladığı öne sürüldü.Anlaşmaya göre, hac öncesi İsrailli şirket hacı adaylarının önemli bilgilerini toplayarak ve Suudi yönetimiyle paylaşacak.

Yine gerçekleştirilen iş birliği kapsamında hac dönemi gerçekleştirilecek faaliyetlerin tüm yönetimi de İsrailli şirket ile beraber yapılacak.

Suudi Arabistan'dan Müslümanları Ayağa Kaldıracak Karar…
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin
Bize Katılın