Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) heyeti Halkın Partisi’ni ziyaret ederek eğitimde yaşanan sorunlar konusunda hazırladığı çalışma raporlarını sundu, heyetler arası görüşmede okullarda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.
KTÖS Eğitim Sekreteri Süleyman Gelener başkanlığındaki heyete Örgütlenme Sekreteri Akgün Kaçmaz, İnsan Hakları ve Eşitlik Sekreteri Hamide Avcıbaşı ve stajer Yağmur Baytaroğlu eşlik etti. Genel Başkanı Kudret Özersay başkanlığındaki Halkın Partisi heyetinde ise Eğitim Çalışma Grubu üyeleri Duygu Uzun, Mehmet Özbilgehan ve Kürşat Köseoğlu yer aldı.
UZUN: “EĞİTİMDEKİ SORUNLAR KONUSUNDA ENDİŞELERİMİZ ORTAK”
Görüşme sonunda açıklama yapan Halkın Partisi Eğitim Çalışma Grubu Koordinatörü Duygu Uzun “KTÖS yetkilisi öğretmenlerimizin eğitimin sorunlarının tespiti ve çözümü açısından ciddi ve bilimsel çalışma yaptıklarını bir kez daha gördük. Eğitim Bakanlığı’nın dostlar alış verişte görsün diye değil gerçek anlamda öğretmenlerimizin tespitlerini dikkate alması, bu çalışmalara değer vermesi gerekir. Beklentimiz bu yöndedir. Öte yandan Halk iradesi yok sayılarak gayrimeşru şekilde oluşturulan bu hükümetin ülkemizdeki başka sorunlar konusunda olduğu gibi bu konuda da çözüm üretebileceğini, herhangi bir planlama yapabileceğini düşünmüyoruz. Bir şey yapmak için değil bir şey olmak için siyaset yapanların bir araya geldiği bu gayrimeşru hükümet eğitimde var olan yapısal ve konjonktürel sorunlara çözüm bulamaz” dedi.
UZUN: “TAM GÜN EĞİTİME EKSİKLİKLER GİDERİLİP GEÇİLMELİ”
Özellikle özel okullar ile devlet okulları arasında imkanlar bakımından açılan uçurum nedeniyle sosyal adaletsizliklerin daha da derinleştiğine dikkat çeken Uzun, devlet okullarının fiziki alt yapısı ve eğitime dair eksikliklerinin tamamlanmasının ardından kademeli olarak tam gün eğitime bir an önce geçilmesi için toplumsal bir seferberlik başlatılmasının şart olduğuna işaret etti.Uzun “Bugün görevde olanların bugüne kadar ortaya koydukları yaklaşımlar da bundan sonrasında ne yapabileceklerine ışık tutmaktadır. Çadırlarda eğitim yapılmasını öğrencilerimize layık görebilen bir zihniyetin, içi doldurulmadan, müfredat ve alt yapı açısından hiçbir çalışma yapılmadan sırf tam gün eğitime geçtik demek için adım atıp tribünlere oynayan bir yaklaşım sergilediğini gözlemliyoruz. Oysa tam gün eğitime eksiklikler giderilip geçilmelidir” ifadelerini kullandı.