Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yaklaşan sömestr tatili için ailelere müjdeli bir haber verdi. Bakan Ataoğlu, 3 Şubat – 14 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek sömestr tatili boyunca ülke genelindeki tüm müze ve ören yerlerinin ailelerin ücretsiz ziyaretine açılacağını duyurdu.
“Kültür ve Tarihe Erişim Herkes İçin Önemli”
Fikri Ataoğlu, bu uygulamayla çocukların ve ailelerin tatil dönemlerini hem keyifli hem de kültürel açıdan zenginleştirici bir şekilde değerlendirmelerini hedeflediklerini belirtti. Açıklamasında, “Turizm ve kültürün toplumun her kesimine ulaşmasını önemsiyoruz. Bu kapsamda, sömestr tatili boyunca Eski Eserler ve Müzeler Dairemize bağlı müze ve ören yerlerini ücretsiz hale getirerek ailelerimize kültürel bir deneyim sunmayı amaçlıyoruz” dedi.
Ataoğlu, bu uygulamanın genç nesillerin tarih ve kültür bilincini artırmak, kültürel mirası daha yakından tanımalarını sağlamak açısından önemli olduğunu vurguladı ve tüm çocuklu aileleri bu fırsattan yararlanmaya davet etti.
Ziyaret Edilebilecek Müze ve Ören Yerleri
Sömestr tatilinde kültürel ve tarihi zenginlikleri keşfetmek isteyen aileler için Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’ne bağlı ziyaret edilebilecek yerler şu şekilde sıralandı:
LEFKOŞA
- Taş Eserler Müzesi
- Barbarlık Müzesi
- Milli Mücadele Müzesi
- Lüzinyan Evi
- Saçaklı Ev
GİRNE
- Girne Kalesi ve Müzeleri
- Bellapais Manastırı
- St. Hilarion Kalesi
- Barış ve Özgürlük Müzesi
- Antiphonitis Manastırı
- Taşkent Şehitliği ve Müzesi
GAZİMAĞUSA – İSKELE
- St. Barnabas Müzesi
- Salamis Harabeleri
- Otello Kalesi
- Kral Mezarları ve Müzesi
- Enkomi Harabeleri
- Kantara Kalesi
- İskele Arkeoloji Müzesi
- Namık Kemal Müzesi
- Akkule
- Ay. Trias Bazilikası
GÜZELYURT – LEFKE
- Güzelyurt Müzesi
- St. Mamas İkon Müzesi
- Soli Harabeleri
- Vuni Sarayı
- Güzelyurt Tren İstasyonu Müzesi
Tatilinizi Kültürle Zenginleştirin
Bakanlık, bu tatil döneminde ailelerin, tarihi ve kültürel mirası yakından tanımaları için bu fırsatı değerlendirmeleri çağrısında bulundu. Müze ve ören yerleri ücretsiz olarak halkın ziyaretine açık olacak.