1. Haberler
  2. Dünya
  3. Gazze Şeridi’nde son 10 günde enkaz altından 422 kişinin cansız bedeni çıkartıldı

Gazze Şeridi’nde son 10 günde enkaz altından 422 kişinin cansız bedeni çıkartıldı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim 2023’te başladığı saldırılara ilişkin bilgi verildi.


Açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze’nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği saldırılarda 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 8 kişinin yaralandığı aktarıldı.


Daha önce yaralanan 2 kişinin daha hayatını kaybettiği ayrıca 59 Filistinlinin cansız bedenlerinin enkazdan çıkartıldığı duyuruldu.


Açıklamaya göre, İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırılarında son 10 günde aralarında tedavi görenlerin de olduğu 93 kişi hayatını kaybetti, 832 kişi yaralandı, 422 kişinin ise cansız bedeni enkazdan çıkartıldı.


İsrail’in 7 Ekim 2023’te Gazze Şeridi’nde başladığı saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 47 bin 417’ye yaralı sayısı da 111 bin 571’e yükseldi.


Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak : TRT HABER

Gazze Şeridi’nde son 10 günde enkaz altından 422 kişinin cansız bedeni çıkartıldı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin
Bize Katılın
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.