1. Haberler
  2. Dünya
  3. Trump, Kuzey Kore ile ilgili temaslara devam edeceği mesajını verdi

Trump, Kuzey Kore ile ilgili temaslara devam edeceği mesajını verdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’da ağırladığı Japonya Başbakanı İşiba Şigeru ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.


Trump, ABD ile Japonya arasındaki ikili ilişkilerin çok iyi seyrettiğini ve yeni dönemde ticari, ekonomik ve savunma işbirliklerinin artacağını vurgulayarak, Başbakan Şigeru ile ortaklıklarının güçlü olduğunu kaydetti.


Kore Yarımadasının güvenlik ve istikrarı konusunda Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile temas dahil olmak üzere diplomatik çabalarına devam edeceğine işaret eden Trump, “Kore Yarımadasında güvenlik ve istikrarı sağlamak üzere ilk dönemimde başlattığım çabalara bağlılığımızı da sürdürüyoruz.” dedi.


Trump, “Kuzey Kore ile ilişkilerimiz olacak. Kim Jong-un ile çok iyi anlaşıyordum. O dönemde savaşı durdurduğumu düşünüyorum. Eğer ilk seçimleri kazanmasaydım, çok kötü bir duruma düşecektiniz. Onunla iyi anlaşıyor olmam herkes için büyük bir avantaj. Yani ben onunla iyi geçiniyorum, o da benimle iyi geçiniyor. Bu iyi bir şey, kötü bir şey değil.” değerlendirmesinde bulundu.


Japonya Başbakanı Şigeru da Kore Yarımadasında nükleer soruna çözüm bulunmasının çok önemli olduğuna değinerek, “Eğer Kuzey Kore ile ilgili mevzuları çözebilirsek bu harika olur. Sadece nükleer silahsızlanma değil, aynı zamanda kaçırılan kişilerle ilgili sorunun da çözülmesi lazım.” yorumunu yaptı.

Kaynak : TRT HABER

Trump, Kuzey Kore ile ilgili temaslara devam edeceği mesajını verdi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin
Bize Katılın
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.