1. Haberler
  2. Dünya
  3. Gazzelilerin yerinden edilme planı Fas’ta protesto edildi

Gazzelilerin yerinden edilme planı Fas’ta protesto edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Fas’taki sivil toplum kuruluşu Ümmet Sorunlarını Destekleme Kuruluşundan yapılan açıklamada, Filistinlilerin yerinden edilmesine karşı çıkmak için Fas’ın 56 şehrinde gösteri gerçekleştirildiği belirtildi.


Gösterilerin “Göçe zorlanmaya ve soykırıma hayır” sloganıyla düzenlendiği aktarılan açıklamada, Trump’ın Gazze’deki Filistin halkını yerinden etmeye yönelik açıklamalarının protesto edildiği bildirildi.


Açıklamada, Fas halkının, katıldığı gösterilerde Filistinlilerin haklı ve meşru taleplerini desteklediği, Gazze’nin yeniden inşası ile insani yardımın bölgeye ulaştırılması talebinde bulunduğu kaydedildi.


61 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti


İsrail’in, 7 Ekim 2023’ten ateşkesin yürürlüğe girdiği 19 Ocak 2025’e kadar Gazze Şeridi’ne sürdürdüğü saldırılarda 14 binden fazlası enkaz altında kaybolanlar olmak üzere 61 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti.


İsrail’in altyapıyı, hastaneleri ve yerinden edilen Filistinlilerin barındığı okulları da hedef alan saldırılarında, nüfusu 2,3 milyon olan Gazze’de yaklaşık 2 milyon kişi yerinden edildi.


Bölgeye insani yardım girişinin uzun süre engellenmesi, hastanelerin hizmet dışı kalması, çadırların dahi İsrail ordusunca hedef alınmasına rağmen Gazze halkı, göçe zorlanma planlarını reddediyor.


Trump’ın, Gazze’yi “devralma” ve Filistinlileri zorla yerinden etme planı


Trump, Beyaz Saray’da kabul ettiği İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile düzenlenen ortak basın toplantısında, ABD’nin Gazze Şeridi’ni devralacağını söylemişti.


Gazze’nin artık tamamen bir yıkım alanı olduğunu kaydeden Trump, Gazze’deki Filistinlilerin başta Mısır ve Ürdün olmak üzere komşu ülkelerde inşa edilecek yeni yerleşim yerlerine gitmelerinin çok daha iyi olacağını savunmuştu.


Trump, Filistinlilerin Gazze’den ayrılmaktan başka seçeneklerinin olmadığını da iddia etmişti.

Kaynak : TRT HABER

Gazzelilerin yerinden edilme planı Fas’ta protesto edildi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin
Bize Katılın