1. Haberler
  2. Türkiye
  3. Öcalan: Örgütü feshedin

Öcalan: Örgütü feshedin

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEM Parti heyeti üçüncü kez İmralı’yı ziyaret etti.

Heyet, İmralı’daki ziyaretin ardından İstanbul’da basın toplantısı düzenleyerek, İmralı’daki terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın çağrısını okundu.

Çağrıda, “Tüm gruplar silah bırakmalı, PKK kendini feshetmeli” ifadelerine yer verildi.

Öcalan’ın mektubunda PKK’nın ömrünü tamamladığı vurgulanırken, şu ifadelere yer verildi:

“Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı çağrı, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu
iradeyle diğer siyasi partilerin malum çağrıya dönük olumlu yaklaşımlarıyla oluşan bu iklimde silah bırakma çağrısında bulunuyor ve bu çağrının tarihi sorumluluğunu üstleniyorum.

Varlığı zorla sona erdirilmemiş her çağdaş cemiyet ve partinin gönüllü olarak yapacağı gibi devlet ve toplumla bütünleşme için kongrenizi toplayın ve karar alın; tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir.
Ortak yaşama inanan ve çağrıma kulak veren tüm kesimlere selamlarımı iletirim.”

Öte yandan İmralı’nın çağrısına karşılık AK Parti de ilk değerlendirmesini yaptı.

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, “Bu çağrının özeti terör örgütünün kendisini lağvetmesidir ve bu sonucun elde edilmesi için herkesin gayret sarf etmesi lazım. Bu çağrının muhatabı terör örgütüdür. Muhatabın bu çağrıya nasıl yanıt vereceğini göreceğiz. Biz terörle mücadeleyi devam ettireceğiz. Terör devam ederse biz terörle mücadele etmeye kararlıyız” dedi.

Kaynak : BRTK

Öcalan: Örgütü feshedin
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin
Bize Katılın