1. Haberler
  2. Kıbrıs
  3. Tabipler: “Demokrasi, hukukun üstünlüğü, ifade özgürlüğü asla vazgeçilmezdir”

Tabipler: “Demokrasi, hukukun üstünlüğü, ifade özgürlüğü asla vazgeçilmezdir”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıbrıs Türk Tabipleri Odası, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği, Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası ve Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası, Türkiye’de son günlerde yaşanan olayları derin bir endişeyle izlediğini bildirdi.

“Demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı, sağlıklı ve adil bir toplumun temel yapı taşlarıdır.” diyen örgütler, üniversitelerin, yargının, basının ve tüm demokratik kurumların bağımsızlığı ve özgürlüğünün korunması gerektiğine vurgu yaptı.

Ortak yazılı açıklama yapan örgütler, hukukun işlemediği, demokrasinin askıya alındığı bir ortamda, eşitlik ve adaletin sağlanamayacağına işaret ederek, şunları kaydetti:

“Kıbrıs Türk hekimleri olarak, hukuk ve demokrasinin herkes için eşit işlemesi gerektiğini vurgular, Türkiye halkının demokrasi ve adalet mücadelesiyle dayanışma içinde olduğumuzu belirtmek isteriz. Her bir vatandaşın özgür ve eşit bir şekilde haklarını savunabildiği bir ortamda, demokrasi gerçekten var olabilir. Bu ortam, sadece belirli bir kesime değil, tüm topluma hizmet eder.

Ülkemizde ve tüm dünyada sağlıklı, huzurlu, mutlu ve geleceğe umutla bakan bir toplum, ancak hukukun, demokrasinin tüm kurumlarıyla işler hale gelen, toplumsal adaletin, ifade özgürlüğünün, eşitliğin sağlandığı, ayrımcılığın olmadığı bir düzenle mümkündür.”

Kaynak : BRTK

Tabipler: “Demokrasi, hukukun üstünlüğü, ifade özgürlüğü asla vazgeçilmezdir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin
Bize Katılın
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.