1. Haberler
  2. Dünya
  3. UNRWA: Gazze’ye üç haftadan uzun bir süredir insani yardım girmedi

UNRWA: Gazze’ye üç haftadan uzun bir süredir insani yardım girmedi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Lazzarini yaptığı yazılı açıklamada, Gazze’de açlığın ve hastalıkların yayılma riskinin arttığını ve İsrail bombardımanının devam ettiğini kaydetti.


Lazzarini, “Gazze’ye üç haftadan uzun bir süredir hiçbir insani yardım girmedi. Bu, Gazze’nin savaşın başından bu yana yardımsız geçirdiği en uzun süre. Babalar, çocuklarına yiyecek bulamıyor, hastalar ise ilaç. Gazze’de fiyatlar da fahiş bir şekilde artmış durumda.” değerlendirmesinde bulundu.


Savaşın en kanlı haftası


“Geçen hafta son 1,5 yılın en kanlı günleri yaşandı.” ifadesini kullanan Lazzarini, bu süre zarfında Gazze’de İsrail’in açtığı ateş sonucu 8 ajans çalışanının hayatını kaybettiğini belirtti.


Lazzarini, geçen hafta aralarında kadın ve çocukların olduğu 500’den fazla kişinin öldürüldüğünü, İsrail’in çıkardığı tahliye emirleri nedeniyle 140 binden fazla kişinin yerinden olduğunu bildirdi.


UNRWA Genel Komiseri, ablukanın kaldırılması, insani yardım ve ticari malzeme girişinin yeniden başlaması, bombardımanın durması ve ateşkesin yeniden başlatılması çağrısını yineledi.


İsrail Yüksek Mahkemesi bugün, Gazze Şeridi’nde insani kriz derinleşirken yardım girişine izin verilmesinin talep edildiği dilekçeleri oy birliğiyle reddetmişti.

Kaynak : TRT HABER

UNRWA: Gazze’ye üç haftadan uzun bir süredir insani yardım girmedi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin
Bize Katılın
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.