1. Haberler
  2. Dünya
  3. ABD Ukraynalılara yanlışlıkla sınır dışı etme mesajı attı

ABD Ukraynalılara yanlışlıkla sınır dışı etme mesajı attı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


ABD medyasında yer alan haberlere göre, ABD İç Güvenlik Bakanlığı dün ve önceki gün ülkede yaşayan bazı Ukraynalılara “acil” koduyla mesaj attı.


Mesajda Ukraynalılara ülkelerindeki savaş nedeniyle sağlanan “geçici yasal statülerinin” iptal edildiği belirtilerek, 7 gün içinde ABD’yi “derhal” terk etmeleri çağrısı yapıldı.


Söz konusu mesaj Ukraynalı göçmenler arasında korku ve paniğe neden olurken, İç Güvenlik Bakanlığı daha sonra mesajın “yanlışlıkla” gönderildiğini açıkladı.


“Bazı Ukraynalılara gönderilen mesaj yanlışlıkla gönderilmiştir”


İç Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü Tricia MacLaughlin, yaptığı yazılı açıklamada, “Bazı Ukraynalılara gönderilen mesaj yanlışlıkla gönderilmiştir. Söz konusu şartlı ikamet statüleri iptal edilmemiştir. Şu an için her hangi bir işlem yapmalarına gerek yoktur.” ifadelerini paylaştı.


Eski Başkan Joe Biden yönetimi sırasında, Rusya-Ukrayna Savaşı nedeniyle şubat 2022’den sonra “Ukrayna için birlik program” kapsamında başlayan ve ABD’ye kabul edilen Ukraynalı göçmenlere sağlanan geçici yasal statü Ekim 2026’da sona eriyor.

Kaynak : TRT HABER

ABD Ukraynalılara yanlışlıkla sınır dışı etme mesajı attı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Takip Edin
Bize Katılın
Reklam Engelleyicisi Tespit Edildi

Sitemize katkıda bulunmak için lütfen reklam engelleyicinizi devredışı bırakın.