Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, bugün (22 Nisan 2025 Salı günü) saat 14.00 sıralarında, Girne – Değirmenlik Anayolu’nun 4-5’inci kilometreleri arasında meydana gelen trafik kazasında iki kişi hayatını kaybetti, sekiz kişi ise yaralandı.
Ali Mustafa (67) yönetimindeki ZUS 264 plakalı salon araç, Girne istikametine seyrettiği sırada sola meyilli virajda yolun sağına geçti. Bu esnada karşı yönden gelen İbrahim Arıcı (44) yönetimindeki RHA 4128 plakalı otobüsle kafa kafaya çarpıştı. Çarpışma sonucu Ali Mustafa ve araçta yolcu olarak bulunan Raja Sharıq Amin (27) olay yerinde yaşamlarını yitirdi.
Otobüs sürücüsü İbrahim Arıcı ile otobüsteki yolcular Mustafa Arıoğlu (38), Cemil Edip (41), Sevim Cepni (31), Oğuzcan Karlıtepe (23), Kayhan Soğukelli (41), Işık Berber (41), Umut Ulaş (25) ve Muhammed Akif Pasha (38) yaralandı. Yaralılar Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’nde ilk yardım tedavisi gördü. Durumları daha ciddi olan İbrahim Arıcı ve Muhammed Akif Pasha, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Olayla ilgili polis soruşturması sürüyor.