Hava Saldırıları Nedeniyle İran’da Mahsur Kalan KKTC Heyeti, Karayoluyla Tahliye Ediliyor
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Grup Başkanvekili ve Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan başkanlığındaki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti heyeti, İran’ın Hamedan kentinde düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (EİT) 3. Sağlık Turizmi Konferansı’na katılmak üzere İran’da bulunuyordu. Ancak dönüş yolculukları dramatik bir gelişmeyle yarıda kaldı.
Heyet, 13 Haziran akşamı Tahran’daki havaalanına ulaştığında, İsrail’in İran’a yönelik yoğunlaştırdığı hava saldırıları nedeniyle İran hava sahasının kapatıldığı bilgisini aldı. Patlama seslerinin Tahran semalarında yankılandığı dakikalarda, heyet Türkiye Cumhuriyeti Tahran Büyükelçiliği yetkililerinin desteğiyle hızlı bir şekilde büyükelçilik binasına sığındı.
Gelişmelerin ardından, Ahmet Savaşan sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, TC Tahran Büyükelçiliği’nden bir fotoğrafla birlikte “İyiyiz ve güvendeyiz” mesajını kamuoyuyla paylaştı. Bu paylaşım, hem KKTC’de hem de yurtdışında yakınlarını merak edenler için rahatlatıcı bir açıklama olarak değerlendirildi.
Milletvekili Savaşan, güvenlik gerekçesiyle diplomatik koruma altına alınan heyetin, bugün itibarıyla Türkiye’ye kara yoluyla tahliye edilmeye başlandığını açıkladı. Tahran’daki olağanüstü durumun ardından güvenli bir geçiş için Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri devreye girerken, KKTC heyetinin saatler sürecek bir yolculukla Türkiye’ye ulaştırılması planlanıyor.
Bölgede gerilim tırmanırken, KKTC heyetinin güvenliği ve sağ salim yurda dönüşü kamuoyunun yakın takibinde.





