Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın (EİT) 3. Sağlık Turizmi Konferansı’na katılmak üzere resmi davetli olarak İran’da bulunan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Dr. Ahmet Savaşan ve beraberindeki heyet, İsrail’in hava saldırıları nedeniyle Tahran’da bir süre mahsur kaldı. Zorlu sürecin ardından kara yoluyla Türkiye’ye ulaşan heyet, Esendere Gümrük Kapısı’ndan geçerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne döndü.
KKTC’ye ulaşmalarının ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Dr. Ahmet Savaşan, yaşadıkları süreci kamuoyuyla paylaşırken, ülkelerine sağ salim dönmenin mutluluğunu dile getirdi.
“Memleketimize Dönmenin Mutluluğu İçindeyiz. Şükürler Olsun!”
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsilen, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından düzenlenen 3. Sağlık Turizmi Konferansı’na katılmak üzere resmi davetle İran’daydık. İsrail’in bombardımanı sırasında orada mahsur kaldık. Önce Türkiyemize ulaştırıldık, ardından memleketimize, KKTC’ye geldik.
Bu süreçte ilk andan itibaren yanımızda olan Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC devlet yetkililerine yürekten teşekkür ediyoruz. Dualarıyla, mesajlarıyla, telefonlarıyla destek veren ailelerimize, akrabalarımıza, dostlarımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize ve tüm sevenlerimize sonsuz teşekkürler.”





