Kıbrıs Kadın Öyküleri Derneği (KÖDER) tarafından hazırlanan “Hayatımıza Değer Katan Kadınlarımız 4” kitabının tanıtımı, 9 Eylül Salı akşamı gerçekleştirilecek.
📍 Yer: Samanbahçe – İş Kadınları Derneği
🕕 Saat: 18.00
Tanıtım etkinliği kapsamında, Lefkoşa Belediye Orkestrası da kısa bir müzik dinletisi sunacak.
41 Kadının Yaşam Öyküsü Kitaplaştırıldı
KÖDER Yayın Kurulu tarafından basıma hazır hale getirilen kitapta, 41 kadının yaşam öyküsü yer alıyor. Kitap, okuyucuların ilgisine sunuldu.
KÖDER’den yapılan açıklamada, kadınların gücü, azmi, yaratıcılığı, inancı ve özverisiyle toplumsal hayata kattıkları değerleri görünür kılmayı amaçladıkları belirtildi. Açıklamada ayrıca, kadın öykülerinin hem geçmişi geleceğe taşıması hem de yeni kuşaklara ilham ve ışık vermesi açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.
Belgeseller, Kitaplar ve Sergilerle Kadın Öyküleri
KÖDER’in bugüne kadar 30’un üzerinde belgesel hazırladığı, dört kitap yayımladığı ve dört sergi düzenlediği ifade edildi. “Hayatımıza Değer Katan Kadınlarımız 4” kitabının, Limasol Sigorta, Girne Belediyesi, Lefkoşa Türk Belediyesi ve Gönyeli-Alayköy Belediyesi katkılarıyla hazırlandığı kaydedildi.
KÖDER, bu yeni eseriyle birlikte kadınların yaşam öykülerini kayıt altına almayı, görünür kılmayı ve toplumsal belleğe kazandırmayı sürdürüyor.





