1. Haberler
  2. Kıbrıs
  3. Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler: “KKTC’nin Potansiyelini Dizilerle Dünyaya Tanıtabiliriz”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler: “KKTC’nin Potansiyelini Dizilerle Dünyaya Tanıtabiliriz”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, Kıbrıs Türk halkının geçmişte verdiği mücadeleden aldığı güçle geleceğe umutla baktığını belirterek, KKTC’nin sahip olduğu doğal güzellikler, tarihi miras ve kültürel çeşitlilik ile büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

“White Kingdom” Dizisinin Yapımcıları Kabul Edildi

Meclisten yapılan açıklamaya göre Öztürkler, Türkiye, Azerbaycan ve Amerika’da çekimleri yapılan ve final bölümü KKTC’de çekilecek olan “White Kingdom” dizisinin yapımcısı Defne Film Şirketi heyetini kabul etti.

Öztürkler, kabulde yaptığı konuşmada, dizi ve film gibi görsel medya araçlarının KKTC’nin yurt içi ve yurt dışında tanıtımını artırabileceğini belirtti. Son yıllarda bu tür tanıtımların ülkeler üzerindeki etkisi göz önüne alındığında, KKTC’de dizi çekilmesinin turizm, kültür ve ekonomik kalkınmaya önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Kıbrıs Türk Kültürünün Zengin Mozaiği

Öztürkler, Kıbrıs Türk kültürünün Doğu ve Batı’nın izlerini taşıyan zengin bir mozaik olduğunu belirterek, mutfak, müzik, gelenek ve halk dansları gibi alanlarda büyük yaratıcı güç barındırdığını söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı ayrıca, tarih boyunca verdiği mücadeleyle bugüne ulaşan Kıbrıs Türk halkının üretmeye ve gelişmeye açık, dinamik bir toplum olduğunu vurguladı. Anavatan Türkiye’den alınan güç ve destekle eğitim, sağlık, turizm, ulaştırma ve teknoloji alanlarında önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti.

Yapımcı ve Yönetmenden Proje Açıklamaları

Defne Film Şirketi Yapımcısı Hasan Arslan, Kıbrıs’ın tarihi değerlerini ve kahramanlarını ön plana çıkaracak projeye imza attıklarını ifade ederek, diziler ve belgeseller yoluyla yapılacak görsel tanıtımın KKTC’nin turizm ve gelişim alanında büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Dizinin yönetmeni Mehmet Çetin, çekimlerin Los Angeles, Azerbaycan ve Türkiye’de gerçekleştirildiğini ve final bölümünün KKTC’de çekildiğini açıkladı. Sekiz bölümlük dijital dizinin yüksek kaliteli bir prodüksiyonla hazırlanarak uluslararası vizyona çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Çetin, “Çok çalıştık, çok mücadele ettik. Kıbrıs’ı çok seviyoruz ve bu sevgimizi dizimize yansıtmaya gayret ettik” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler: “KKTC’nin Potansiyelini Dizilerle Dünyaya Tanıtabiliriz”
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin
Bize Katılın