Yeniden Doğuş Partisi (YDP), 9. kuruluş yıl dönümünü Girne’de düzenlenen resepsiyonla kutladı. Etkinliğe Cumhurbaşkanı ve bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, partililer ve çok sayıda davetli katıldı. Cumhurbaşkanı Tatar ve Başbakan Üstel de etkinlikte birer konuşma yaptı.
Arıklı’dan “Milli Mesele” Vurgusu
YDP Genel Başkanı ve Bayındırlık-Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, hükümetten beklentilerini alamayan ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde rakiplerine oy verecek seçmene seslenerek, bu seçimin “Milli mesele” olduğunu belirtti. Arıklı, “Milli meseleler asla ve asla iç politikaya alet edilemez. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türk dünyasının namusudur, gururudur, haysiyetidir. Asla göndere çekilen bayrak inemez” dedi.
Büyükyılmaz’dan Kıbrıs Meselesi Açıklaması
YDP Genel Başkan Yardımcısı Turan Büyükyılmaz, partilerinin beş yıl önce Cumhurbaşkanını desteklediğini ve bu dönemde de aynı desteği sürdüreceklerini ifade etti.
Kıbrıs meselesine de değinen Büyükyılmaz, federasyon arayışlarının sonuç vermediğini belirterek, “Kıbrıs Cumhuriyeti 1960’ta kuruldu ama üç yıl içinde yıkıldı. Halkımız büyük acılar yaşadı, şehitler verdi. 1974 Barış Harekâtı ile özgürlüğümüze kavuştuk. Şimdi bizi yeniden o günlere döndürmek istiyorlar” dedi.
Güney Kıbrıs’ın hiçbir zaman güç paylaşımına yanaşmadığını vurgulayan Büyükyılmaz, geçmiş müzakere süreçlerini ise “Sonuç elde var sıfır” sözleriyle değerlendirdi.





