Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Tufan Erhürman, İskele’de düzenlenen halk buluşmasında yaptığı konuşmada, “Umutlu olacağız, mutlu olacağız; bu halleri değiştireceğiz. İskele karar verdiyse memleket karar vermiştir, bu iş bitmiş demektir.” ifadelerini kullandı.
CTP’den yapılan açıklamaya göre, Erhürman’a Toplumsal Adalet ve Mücadele Partisi (TAM) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, CTP İskele İlçe Başkanı Hüseyin Öztörel, milletvekilleri ve belediye başkanları da eşlik etti.
“Kıbrıs Türk halkı yokmuş gibi davranamayacaklar”
İskele Halk Buluşması’nda konuşan Erhürman, halkın sesinin duyulmadığını belirterek şunları söyledi:
“Hiç kimse ‘Kıbrıs Türk halkı yokmuş’ gibi davranamayacak. Hep vardı, var olacak; kimsenin bundan şüphesi olmasın.”
“Geçen beş yılda taş üstüne taş koymayanların şimdi toplumu bölmeye çalıştığını” dile getiren Erhürman, “Biz bölünmeden, parçalanmadan yollarımıza devam edeceğiz.” dedi.
“Masaya oturmayanlar halkı temsil edemez”
Cumhurbaşkanlığı makamının Kıbrıs sorununda aktif ve kararlı bir tutum sergilemesi gerektiğini vurgulayan Erhürman, “Beş yıl boyunca ‘müzakere masasına oturmam’ dediler, gerçekten de oturmadılar. Oysa bu halkın sesi duyulmalı, bu halkın adı bilinmeli.” ifadelerini kullandı.
Erhürman, mülkiyet, AB vatandaşlığı, Yeşil Hat Tüzüğü ve dolaşım özgürlüğü konularının masaya taşınması gerektiğini belirterek, “Bu halkın hakkını söke söke almak için mücadele vereceğim.” dedi.
“Kıbrıs Türk halkı hiçbir zaman masadan kaçmadı”
Erhürman, karma evliliklerden doğan çocukların görmezden gelindiğini eleştirerek şunları söyledi:
“Beş sene boyunca bu çocuklar yok sayıldı. Şimdi kalkıp Türkiye kökenli, Kıbrıs kökenli diye ayrım yapacaklarını mı zannediyorlar? Kıbrıs Türk halkı tarihin hiçbir döneminde masadan kaçmadı. Haklılığına da bilgisine de güvenir.”
Serdar Denktaş: “Temsiliyet istiyorsak Tufan Erhürman’ı seçiyoruz”
Etkinlikte konuşan TAM Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, CTP liderine açık destek verdi:
“Bu ülkenin bu dönem Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’dır. 19’un gecesi bu ülke yeniden umuda ve mutluluğa adım atacak.”
Denktaş, tüm vatandaşları sandığa gitmeye çağırarak, “Temsiliyet istiyorsak, Tufan Erhürman’ı hep birlikte seçiyoruz.” dedi.
Zeki Çeler: “İskele de Tufan Erhürman dedi”
Etkinlikte söz alan TDP Genel Başkanı Zeki Çeler ise birleşme mesajı verdi:
“Bu seçim, bomboş geçen beş yılın ardından birleşme ve birlikte olma seçimidir. İskele de Tufan Erhürman dedi. Seçim çok daha büyük farkla bitecek.”
Çeler, “Bu ülkeden göç etmemek için mücadele ediyoruz, çocuklarımızın geleceği için buradayız.” ifadelerini kullandı.
Öztörel: “Bu sadece bir seçim değil; geleceğimizi kazanacağız”
CTP İskele İlçe Başkanı Hüseyin Öztörel, İskele’nin değişimin adresi olacağını vurgulayarak, “Kimseyi dışarıda bırakmadan, umudu yeşertmeye geldik. Bu sadece bir seçim değil; geleceğimizi kazanacağız.” dedi.





