1. Haberler
  2. Dünya
  3. ABD Meksika’yı “yanlışlıkla” işgal etti

ABD Meksika’yı “yanlışlıkla” işgal etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


ABD, ‘yanlışlıkla’ Meksika’yı işgal etti. Amerikan askerleri, Meksika sınırındaki bir plaja girdi ve bu bölgeye hem İspanyolca hem de İngilizce yazılı tabelalar bıraktı. Bu tabelalarda Savunma Bakanlığı’na ait bu arazi komutanın yetkisiyle yasaklı bölge olarak belirlenmiştir” uyarısı yer aldı.


ABD askerlerinin bu hatasının ardından Meksika Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, ABD donanma askerleri tarafından bırakılan sahildeki 6 tabelanın söküldüğü bildirildi.


ABD ve Meksika arasındaki bu skandal olay kısa sürede sosyal medya platformlarında yayıldı. ABD’nin Savaş Bakanlığı (Pentagon), yaptığı açıklamada ”Burayı yanlışlıkla kapattık” dedi.


Öte yandan ABD lideri Donald Trump, geçtiğimiz aylarda Meksika Körfezi’nin adının “Amerika Körfezi” şeklinde değiştirilmesi emrini vermişti.

Kaynak : TRT HABER

ABD Meksika’yı “yanlışlıkla” işgal etti
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin
Bize Katılın