Lefkoşa bölgesinde etkili olan şiddetli yağışlar ve su baskınları nedeniyle trafiğe kapatılan yolların bir kısmı yeniden ulaşıma açıldı. Ancak bazı güzergâhlarda su seviyesinin yüksekliği ve güvenlik riski nedeniyle kapanmalar devam ediyor.
🚗 Trafiğe Açılan Yol
-
Güzelyurt – Lefkoşa Anayolunun Ağıllar Çemberi ile Gönyeli Çağaloğlu Işıkları arası, su seviyesinin düşmesiyle birlikte yeniden trafiğe açıldı.
🚧 Hâlen Trafik Akışına Kapalı Yollar
-
Güzelyurt – Lefkoşa Anayolu Türkeli Çemberi – Alayköy Çemberi arası, Güzelyurt’tan Lefkoşa yönüne geliş istikameti trafiğe kapalı.
-
Gönyeli Şehit Hüseyin Amca Caddesi trafiğe kapalı.
-
Lefkoşa – Güzelyurt Anayolundaki Gönyeli Alt Geçidi su birikintisi nedeniyle kapalı.
-
Hastane Çemberi – Ortaköy Trafik Işıkları arası, çift yönlü olarak hâlen trafiğe kapalı.
Yetkililer, özellikle su birikintilerinin bulunduğu yol kesimlerinde sürücülerin yavaş, dikkatli ve kontrollü şekilde ilerlemelerini önemle hatırlattı. Ayrıca trafik işaret ve işaretçilerine kesinlikle uyulması istendi.





