1. Haberler
  2. Kıbrıs
  3. Cumhurbaşkanı Erhürman: Kadınlar Öne Geçerse Değişim Geliyor Demektir

Cumhurbaşkanı Erhürman: Kadınlar Öne Geçerse Değişim Geliyor Demektir

featured
service
0
Paylaş

Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Girne Acapulco Resort Hotel’de, Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD) tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen “İş’te Kadınlar Zirvede” etkinliğine katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına katılımcıları sevgi ve saygıyla selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erhürman, etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dünyanın adil bir yer olmadığını vurgulayan Erhürman, yaşanan zorluklar karşısında dayanışmanın her zamankinden daha önemli olduğunun altını çizdi.

“Güce Dayalı Bir Statüko İnşa Ediliyor”

Cumhurbaşkanı Erhürman, gücün belirleyici olduğu yeni bir dünya düzeni yaratılmaya çalışıldığını ifade ederek, bunun güçlü olanın hayatta kalmasını esas alan bir statüko olduğunu söyledi. Hayat anlayışını örneklerle anlatan Erhürman, hiçbir zaman “rüzgârın estiği yöne göre yelken açma” anlayışını benimsemediğini, bunun yerine “Gideceği limanı bilmeyen gemiye hiçbir rüzgârdan hayır gelmez” sözünü daha doğru bulduğunu belirtti.

Sabır, soğukkanlılık ve empati kavramlarının değişen dünyada büyük önem taşıdığını vurgulayan Erhürman, kadınların önündeki görünmez engellere de dikkat çekti.
“Her başarılı erkeğin ardında bir kadın vardır” söylemi yerine, “Her başarısız kadının arkasında onu engelleyen mutlaka bir erkek vardır” cümlesinin daha gerçekçi olduğunu ifade eden Erhürman, kadınlara verilen desteğin hayati önem taşıdığını kaydetti.

“Toplumun Güçlü Kadınlara İhtiyacı Var”

Dilin de bir statüko ürünü olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erhürman, kadınlara ilişkin kullanılan dilin ve oluşturulan algının değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Bunun ancak doğru insanlar arasında, eşitlikçi bir iş birliğiyle mümkün olabileceğini vurguladı.

Etkinlikte bulunan kadınların, karşılaştıkları tüm zorluklara rağmen azimle yollarına devam eden bireyler olduğunu ifade eden Erhürman, dayanıklılık denildiğinde akla Kıbrıs Türk halkının geldiğini söyledi. Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinin kolay olmadığını ancak sevgi, saygı ve kararlılıkla bu sürecin sürdürüldüğünü dile getirdi.

“Kadınlar Öne Geçerse Değişim Gelir”

Cumhurbaşkanı Erhürman, dünyadaki değişime uyum sağlamaktan ziyade, kendi değişimimizi yaratmamız gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Değişim biz olacağız. Bunun için vizyonu ve ilkeleri doğru yerden koymak gerekir. Bu noktada kadınların öne geçmesi şarttır. Çünkü kadınlar öne geçerse değişim geliyor demektir.”

Değerleri koruyarak dönüşmenin önemine de dikkat çeken Erhürman, var olanı doğru şekilde dönüştürmenin toplumsal gelişimin temel unsurlarından biri olduğunu ifade etti.

Konuşmasının sonunda, KKTC’nin son dönemde yanlış tanıtıldığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erhürman, Kıbrıs Türk halkının bu algıdan ibaret olmadığını, güçlü bir tarih ve kültür birikimine sahip olduğunu vurguladı. Kıbrıs’ın kültürü ve tarihiyle doğru şekilde tanıtılmasının önemine işaret eden Erhürman, bu mücadelenin birlikte ve kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erhürman: Kadınlar Öne Geçerse Değişim Geliyor Demektir
+ - 0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin
Bize Katılın

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala