1. Haberler
  2. Kıbrıs
  3. Ataoğlu, İstanbul’daki Türk Dünyası Kültür Mahallesi’ni Ziyaret Etti

Ataoğlu, İstanbul’daki Türk Dünyası Kültür Mahallesi’ni Ziyaret Etti

featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC İstanbul Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve KKTC İstanbul Turizm Koordinatörü Özge Palamutçu ile birlikte, İstanbul Topkapı Kültür Parkı içerisinde yer alan Türk Dünyası Kültür Mahallesi’ni ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Ürünleri Ticaret A.Ş. Müdürü Cenk Akın’dan mahallede yürütülen faaliyetler ve kültürel çalışmalar hakkında bilgi alan Ataoğlu, mahallede bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Evi ile Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, RF Tataristan, RF Başkortostan evleri ve Ebu Nasr El Farabi Evi’ni gezdi.

KKTC Kültür Evi’nde, bölgeye özgü el işlemesi örtüler, özel üretim sabunlar, tarihi buğday orakları, su kabağından yapılan çalgılar, el yapımı hasır sepetler, süpürgeler ve çeşitli süs eşyaları sergilenirken, evin bahçesine KKTC’ye özgü kültürel değerleri yansıtan bir maket yapılması yönünde de karar alındı.

Ziyarette konuşan Bakan Ataoğlu, KKTC Kültür Evi için bakanlık olarak yenileme çalışmaları yapılacağını belirterek, Kıbrıs Türk kültürünü yansıtan objelerin artırılacağını ifade etti. Ataoğlu, “Burayı ziyaret eden tüm misafirlerin Kıbrıs Türk kültürünü hissedebileceği bir ortam yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

Ataoğlu, İstanbul’daki Türk Dünyası Kültür Mahallesi’ni Ziyaret Etti
+ -

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin
Bize Katılın