1. Haberler
  2. Dünya
  3. Avustralya Başbakanı Albanese “güvenlik tehdidi” nedeniyle Canberra’daki konutundan tahliye edildi

Avustralya Başbakanı Albanese “güvenlik tehdidi” nedeniyle Canberra’daki konutundan tahliye edildi

featured
service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralya merkezli SBS News’un haberine göre, Avustralya polisi yerel saatle 18.00 civarında Albanese’nin resmi konutunda geniş çaplı arama başlattı.

Albanese, “güvenlik tehdidi” nedeniyle konutundan başka bir konuma tahliye edilirken, kamu güvenliğini tehdit edecek bir unsurla karşılaşılmadığı bildirildi.

SBS News’un aldığı bilgiye göre ise konuttaki aramada herhangi bir tehditle karşılaşılmadığının bildirilmesinin ardından, Albanese’nin The Lodge’a geri döndüğü belirtildi.

Siyasilere yönelik artan tehditler

ABC News’un haberine göre, Avustralya’da Aborjin kökenli Senatör Lidia Thorpe ve Avustralya’nın ilk başörtülü senatörü Fatima Payman ve bazı siyasetçiler, uzun süredir tehdit mektuplarına maruz kalıyor.

Avustralya Federal Polisi 2024’te, siyasetçilerin güvenliğine yönelik tehditlerin önceki iki yıllık dönemde iki katına çıktığını bildirmişti.

Kaynak : TRT HABER

Avustralya Başbakanı Albanese “güvenlik tehdidi” nedeniyle Canberra’daki konutundan tahliye edildi
+ -

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin
Bize Katılın