Özay Günsel Çocuk Üniversitesi öncülüğünde Kıbrıs Araba Müzesi bünyesinde hayata geçirilecek “Lego Köşesi”, 18 yaş altı çocuk ve gençlerin özgün tasarımlarını sergileyerek hayal gücünü müze deneyiminin merkezine taşıyacak.
Yakın Doğu Oluşumu Müzeleri, sanat ve yaratıcılığı toplumla buluşturan projelerine bir yenisini ekleyerek müzeciliği yaşayan ve gelişen bir deneyime dönüştürüyor. Lego Köşesi kapsamında, müze içinde oluşturulacak özel sergi alanında çocukların ve gençlerin Lego tasarımları ziyaretçilerle buluşacak.
Proje, dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilecek olmasıyla gençlere ilham verici bir eğitim ve kültür ortamı sunacak.
Çocuklar Müzenin Aktif Parçası Olacak
Çocukları yalnızca izleyen değil, üreten bireyler olarak merkeze alan Lego Köşesi; tasarım, mühendislik ve sanat alanlarına ilgi duyan gençler için ilham verici bir platform sunuyor. Özgün üretimleri görünür kılarak çocukların müze deneyiminin aktif bir parçası olmasını sağlıyor. Proje, üretmenin ve paylaşmanın değerini öne çıkararak sosyal sorumluluk bilincini güçlendirmeyi ve müzeyi katılımcı bir yaşam alanına dönüştürmeyi amaçlıyor.
Katılım ve Sergileme
Projeye bireysel başvuruların yanı sıra okullar, kulüpler ve atölyeler aracılığıyla da katılım sağlanabilecek. Sergilenmeye uygun bulunan her çalışma için katılımcıya özel künye hazırlanacak; eserlerini müzeye bağışlayanlara ise sertifika verilecek.
Lego Paylaşım Kutusu ile Sosyal Etki
Kıbrıs Araba Müzesi’ne yerleştirilecek “Lego Paylaşım Kutusu”, projenin sosyal etkisini güçlendirecek. Ziyaretçiler, evlerinde kullanmadıkları Lego parçalarını bağışlayarak üretim ve dayanışmaya katkı sağlayabilecek. Toplanan parçalar; dezavantajlı çocuklar için atölye çalışmaları, sosyal sorumluluk projeleri ve eğitim faaliyetlerinde kullanılacak. Yaş sınırlaması olmaksızın herkes katkıda bulunabilecek ve paylaşım kültürü yaygınlaştırılacak.
Anna Günsel: “Çocuklarımızın hayallerine alan açarken, onları üretimle güçlenen, paylaşım ile büyüyen bir dünyanın parçası olmaya davet ediyoruz.”
Anna Günsel, “Çocuklarımızın hayallerine alan açarken, onları üretimle güçlenen, paylaşım ile büyüyen bir dünyanın parçası olmaya davet ediyoruz” dedi. Lego Köşesi’nin gelecekte bağımsız bir müzeye dönüşme hedefi olduğunu belirten Günsel, “Böylece çocukların yaratıcılığı sürekli sergilenecek ve üretim ile paylaşım kültürü kalıcı hâle gelecek” ifadelerini kullandı.
“Her bir Lego parçası bir hayali, her bir tasarım ise bir geleceği temsil ediyor. Kıbrıs Araba Müzesi’nin zengin dokusu, Lego Köşesi’nin yaratıcı atmosferiyle birleşerek çocuklara ilham verici ve interaktif bir deneyim sunacak” diyen Günsel, projenin hem eğitim hem kültür alanında önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı.





