İsrail: İran, 13 Haziran’dan bu yana 370 balistik füze attı, 30 yerde isabet oldu

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


İsrail Başbakanlık Basın Ofisi, saldırılara karşılı İran’ın 13 Haziran’dan bu yana İsrail’e düzenlediği misillemelerdeki duruma ilişkin bilgileri paylaştı.


Yapılan açıklamada, İran’ın 13 Haziran’dan bu yana İsrail’e 370 balistik füze attığı ve 30 noktada isabet olduğu belirtildi.


Misilleme saldırılarında 24 kişinin öldüğü, 10’unun durumu ciddi, 592 yaralı olduğu ifade edildi.


İsrail’in İran’a şiddetli saldırılarıyla başlayan çatışma


İsrail, 13 Haziran’da İran’ın farklı kentlerindeki nükleer tesisler başta olmak üzere ordunun üst komuta kademesini de hedef alan geniş çaplı saldırılar düzenledi.


İran Genelkurmay Başkanı, Devrim Muhafızları Genel Komutanı ve bazı üst düzey komutanlar ile 9 nükleer bilim insanı saldırılarda ölürken, toplam sivil kaybı 224 olarak açıklandı.


İran ordusunun İsrail’e balistik füzelerle yaptığı misillemede 24 kişinin öldüğü, 500’den fazla kişinin yaralandığı aktarıldı.


Türkiye başta olmak üzere çok sayıda ülke İsrail’i kınadı.

Kaynak : TRT HABER

İsrail: İran, 13 Haziran’dan bu yana 370 balistik füze attı, 30 yerde isabet oldu
0

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Bizi Takip Edin
Bize Katılın
KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.