1. Haberler
  2. Kıbrıs
  3. KHK Başkanı Ömer Aydın Köseoğlu: “Mülakatlarda Torpile Yer Yok, Başarılı Olan Herkes Hakkıyla Göreve Başlıyor”

KHK Başkanı Ömer Aydın Köseoğlu: “Mülakatlarda Torpile Yer Yok, Başarılı Olan Herkes Hakkıyla Göreve Başlıyor”

featured
Google'da Abone Ol service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) Başkanı Ömer Aydın Köseoğlu, son günlerde kamuoyunda tartışmalara konu olan iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Köseoğlu, Komisyon’un bağımsız, tarafsız, adil ve hesap verebilir bir şekilde çalıştığını vurgulayarak, “Şimdiye kadar böyle bir şey olmadı. Ben burada olduğum sürece de olmayacak” dedi.

KHK Siyasi Bir Kurum Değil

Köseoğlu, KHK’nin siyasi telkin veya talimatla çalışmadığını, görev süresince de böyle bir uygulamaya izin vermeyeceğini söyledi. Komisyon’un bağımsız bir yapıya sahip olduğunu belirten Köseoğlu, “Dört yılda 3 bin 214 kişiden yalnızca 3 aday mülakatta başarısız oldu. Bu rakam iddiaları çürüten en somut kanıttır” ifadelerini kullandı.

KHK’nin beş üyeden oluştuğunu, üç üyenin Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, iki üyenin ise önceki Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından atandığını belirten Köseoğlu, tüm kararların oybirliğiyle alındığını ve uyum içinde çalışıldığını kaydetti.

Mülakat ve Sınavlar Tamamen Şeffaf

Köseoğlu, KHK mülakatlarında torpil yapılmasının mümkün olmadığını vurguladı ve sendika temsilcilerinin de mülakatlarda gözlemci olduğunu belirtti. Sınav merkezlerinde uygulanan güvenlik önlemleri hakkında şu bilgileri paylaştı:

  • Sınav merkezine giriş parmak iziyle yapılıyor.

  • Sorular yurtdışındaki farklı üniversitelerden şifreli kodlarla geliyor.

  • Cevap kağıtları otomatik sistemle, sesli ve görüntülü kayıt altında okunuyor.

  • Sınav merkezleri 7/24 kameralarla izleniyor, kayıtlar 90 gün saklanıyor.

  • Mülakatlarda yalnızca ses kaydı değil, görüntülü kayıt da alınarak adayların hal ve tavırları gözlemleniyor.

Köseoğlu, bugüne kadar 1523 öğretmen, 1260 kamu görevlisi ve 428 sağlık çalışanı olmak üzere toplam 3 bin 211 kişinin atandığını, sadece üç adayın mülakatta başarısız olduğunu söyledi.

Geçici İstihdamlar KHK Sorumluluğunda Değil

Başkan, KHK’nin yalnızca kadrolu personelin atanması, terfi, nakil, istifa ve disiplin işlemlerinden sorumlu olduğunu hatırlatarak, kamuoyunda tartışmalara neden olan geçici istihdamlar, sözleşmeli alımlar veya polis alımlarının Komisyon’un sorumluluğunda olmadığını belirtti.

Şeffaflık ve Dijital Dönüşüm

Köseoğlu, KHK’yi kurumsal bir yapıya kavuşturmak için çalıştıklarını ve şeffaflık ile hesap verebilirliği öncelik haline getirdiklerini söyledi. Tüm mevzuatlar, genelgeler ve kararlar halka açık olarak yayımlanıyor. Ayrıca, Komisyon’un yeni web sitesi ile online başvuruların zorunlu hale geleceğini ve kamu sınavlarına olan talebin giderek arttığını ifade etti.

Köseoğlu’nun Mesajı

Köseoğlu, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Hiçbir taraf bizden talepte bulunamaz, mevzuat buna izin vermez ve ben de buna izin vermem. Ülkemizin en güvenilir kuruluşlarından biri olan KHK’ye zarar vermeyelim, sahip çıkalım.”

Kaynak: TAK

KHK Başkanı Ömer Aydın Köseoğlu: “Mülakatlarda Torpile Yer Yok, Başarılı Olan Herkes Hakkıyla Göreve Başlıyor”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin
Bize Katılın
KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.