1. Haberler
  2. Kıbrıs
  3. KSTÜ’de Sahte Diploma Soruşturması: F.Ü.’nün Davası 8 Ocak’a Ertelendi

KSTÜ’de Sahte Diploma Soruşturması: F.Ü.’nün Davası 8 Ocak’a Ertelendi

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTÜ) başlatılan “sahte diploma” soruşturması kapsamında yargılanan zanlı F.Ü., bugün yeniden Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Mahkeme, davanın itham ve ilk tahkikat duruşmasının (PI) 8 Ocak Perşembe günü yapılmasına emir verdi.

Duruşma, Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Nuray Necdet huzurunda gerçekleşti. Mahkemede iddia makamı adına Savcı Damla Güçlü, zanlı F.Ü.’yü temsilen ise Avukat Doğa Zeki hazır bulundu.

Savcılıktan “Menfaat Çatışması” İtirazı

Duruşmada söz alan Savcı Damla Güçlü, daha önce hapis cezasına mahkûm edilen Serdal Gündüz’ün avukatlığını yapan Doğa Zeki’nin, aynı zamanda zanlı F.Ü.’nün de avukatlığını üstlenmesine itiraz etti. Savcı Güçlü, açık menfaat çatışması bulunan durumlarda iki farklı sanığın aynı avukat tarafından temsil edilemeyeceğini vurgulayarak, mahkemenin bu hususta gerekli değerlendirmeyi yapmasını talep etti.

Savunmadan Süre Talebi

Zanlı avukatı Doğa Zeki ise savcılığın itirazının hukuki bir dayanağı bulunmadığını savundu. Zeki, mahkemenin takdir etmesi halinde davaya devam etmek istediğini belirterek, savcılığın ileri sürdüğü iddiayı incelemek amacıyla süre talebinde bulundu.

12 Ayrı Dosya, Ağır Suçlamalar

Zanlı F.Ü.’nün 12 ayrı davadan itham edilmesinin beklendiği, aleyhinde ise şu suçlamaların bulunduğu kaydedildi:

  • Yetkisiz Belge Düzenleme

  • Sahte Resmi Belge Düzenleme

  • Sahte Resmi Belgeyi Tedavüle Sürme

Dava süreci 8 Ocak’taki itham ve ilk tahkikat duruşmasıyla devam edecek.

KSTÜ’de Sahte Diploma Soruşturması: F.Ü.’nün Davası 8 Ocak’a Ertelendi

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin
Bize Katılın