Polis Genel Müdürlüğü kadrosuna alınan 175 Polis Memuru ile 25 İtfaiye Memuru aday adayı, bugün itibarıyla Polis Okulu Müdürlüğü’nde temel eğitimlerine başladı.
Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamaya göre, dört ay sürecek temel eğitim programı kapsamında adaylar, Polis Okulu Müdürlüğü’nde teorik ve uygulamalı eğitim alacak.
Dört ay sürecek yoğun eğitim
Eğitim sürecinde polislik ve itfaiyecilik mesleğinin gerektirdiği temel bilgi, beceri ve disiplinin kazandırılması hedefleniyor. Aday adayları; mesleki mevzuat, görev ve yetkiler, olaylara müdahale yöntemleri ile uygulamalı saha eğitimlerinden geçirilecek.
Temel eğitim sürecini başarıyla tamamlayan adaylar, yemin ederek Polis Örgütü kadrosuna dahil olacak ve görevlerine resmen başlayacak.






