Serdarlı ve Geçitkale’de yol yatırımı: 3 bin 470 metre asfaltlanacak

featured
Google'da Abone Ol service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçitkale-Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım, Serdarlı ve Geçitkale’de toplam 3 bin 470 metre uzunluğundaki iki yolun asfaltlanması için ihale hazırlıklarının başladığını açıkladı. Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’nin katkıları ve belediyenin öz kaynaklarıyla hayata geçirilecek projelerin Kasım 2026’da tamamlanması hedefleniyor.

Geçitkale-Serdarlı Belediyesi, belde genelinde yol altyapısını güçlendirmek ve ulaşım güvenliğini artırmak amacıyla iki önemli yol projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Belediye Başkanı Halil Kasım, Serdarlı’da Şehit Fehim Mehmet Sokak ile Geçitkale’de Ecevit Caddesi’nin asfaltlanması için ihale sürecinin başlatılacağını duyurdu.

Belediye Meclisi’nden gerekli onayın alındığını belirten Kasım, her iki proje için teknik ve idari hazırlıkların tamamlandığını, ihale sürecinin ardından saha çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Belediyenin yol yatırımları kapsamında Geçitkale’de 2 bin 700 metre, Serdarlı’da ise 770 metre uzunluğunda asfaltlama ve yol yenileme çalışması gerçekleştirilecek.

Geçitkale’ye 2 bin 700, Serdarlı’ya 770 metre yol yapılacak

Geçitkale-Serdarlı Belediyesi, iki köyde toplam 3 bin 470 metre uzunluğunda yol yapımı gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Belediye Başkanı Halil Kasım, Geçitkale’de Ecevit Caddesi’nin 2 bin 700 metrelik bölümünün, Serdarlı’da ise Şehit Fehim Mehmet Sokak’ın 770 metrelik bölümünün asfaltlanacağını açıkladı.

Serdarlı’daki çalışmalar kapsamında ayrıca 640 metre uzunluğunda yağmur suyu drenaj ve menfez hattı döşenecek. Her iki yolun Kasım 2026’da tamamlanması hedefleniyor.

Projeler, Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’nin katkıları ve belediyenin öz kaynaklarıyla hayata geçirilecek.

Serdarlı’da 640 metrelik yağmur suyu drenaj hattı yapılacak

Serdarlı’daki Şehit Fehim Mehmet Sokak’ta asfaltlama çalışmalarının yanı sıra yağmur suyu altyapısı da güçlendirilecek.

Daha önce kaldırım ve taş duvar döşemesi yapılan yolda, mevcut yolun yenilenmesi ve iyileştirilmesi kapsamında 640 metre uzunluğunda yağmur suyu drenaj ve menfez hattı döşenecek.

Çalışmayla yağmur sularının sağlıklı şekilde uzaklaştırılması ve yolun kullanım ömrünün uzatılması hedefleniyor.

Belediye ekiplerinin her iki proje için saha keşiflerini, metraj çalışmalarını, teknik şartnameleri ve ihale hazırlıklarını tamamladığı belirtildi.

Geçitkale’den Tatlısu ve Çınarlı’ya ulaşım kolaylaşacak

Geçitkale’de uzun yıllardır kullanılamaz durumda olduğu belirtilen Ecevit Caddesi, gerçekleştirilecek yol yapım projesiyle yeniden ulaşıma açılacak.

Toplam 2 bin 700 metre uzunluğundaki yolda asfaltlama çalışmalarının yanı sıra yolun dayanıklılığını artıracak altyapı düzenlemeleri de yapılacak.

Projenin tamamlanmasıyla vatandaşların Tatlısu ve Çınarlı’ya daha güvenli ve konforlu ulaşım sağlaması amaçlanıyor.

Projelere Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’nden katkı

Belediye Başkanı Halil Kasım, iki yol projesinin Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’nin katkıları ve belediyenin kendi bütçesinden ayırdığı kaynaklarla gerçekleştirileceğini açıkladı.

İhale sürecinin tamamlanmasının ardından saha çalışmalarına başlanacağını belirten Kasım, her iki köydeki asfaltlama çalışmalarının Kasım 2026’da tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.

Kasım, belde genelindeki yol ve altyapı yatırımlarının mevcut kaynaklar ve öncelikler doğrultusunda devam edeceğini vurguladı.

Serdarlı ve Geçitkale’de yol yatırımı: 3 bin 470 metre asfaltlanacak

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin
Bize Katılın
KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.