Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) belediye başkan adayı Mehmet Harmancı, Çetinkaya Türk Spor Kulübü’nü ziyaret ederek belediyenin spor yatırımlarını ve Metehan bölgesindeki projelerini anlattı. Adaletli ve hakkaniyetli yönetim anlayışıyla belediyeyi daha iyi bir noktaya taşıdıklarını savunan Harmancı, “Kazançlarımızı asla kayba çevirmeyeceğiz. Bu şehri asla geriye götürmeyeceğiz” dedi.
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, seçim çalışmaları kapsamında Çetinkaya Türk Spor Kulübü’nü ziyaret etti. Metehan bölgesindeki spor kompleksinde gerçekleşen ziyarette Harmancı’ya TDP ve CTP meclis üyeleri ile yeni dönem belediye meclis üyesi adayları eşlik etti.
Ziyarette Çetinkaya Türk Spor Kulübü’nün tarihsel önemine değinen Harmancı, Lefkoşa’nın gelişimine yönelik projeleri ve belediyenin gelecek dönem hedeflerini paylaştı.
“Çetinkaya, Kıbrıs Türk Toplumunun Hafızasında Önemli Bir Yere Sahip”
Çetinkaya Türk Spor Kulübü’nün ülkenin köklü ve efsane takımlarından biri olduğunu belirten Harmancı, kulübün Kıbrıs liglerinde uzun yıllar başarıyla mücadele ettiğini söyledi.
Çetinkaya’nın yalnızca sportif başarılarıyla değil, Kıbrıs Türk toplumunun toplumsal mücadelesinde taşıdığı tarihsel kimlikle de önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Harmancı, kulübün geçmişten bugüne ilham ve cesaret veren birçok hikâyeyi bünyesinde barındırdığını ifade etti.
LTB ile Çetinkaya arasındaki ilişkilerin her zaman olumlu olduğunu belirten Harmancı, kulüple iş birliğinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini kaydetti.
Çetinkaya’nın Eski Sahasına Otopark, Yeşil Alan ve Sosyal Yaşam Projesi
Başkan Harmancı, Çetinkaya Türk Spor Kulübü’nün eski sahasının bulunduğu bölgede hayata geçirilmesi planlanan düzenlemelere ilişkin de bilgi verdi.
Eski sahanın alt bölümünde düzenli otopark, yeşil alan, sosyal aktivite ve spor olanaklarını bir araya getirecek bir proje üzerinde çalışıldığını açıklayan Harmancı, bölgenin kent yaşamına daha etkin şekilde kazandırılmasının hedeflendiğini söyledi.
Sahanın üst kısmında ise Çetinkaya Türk Spor Kulübü ile iş birliği içerisinde yeni bir meydan oluşturulacağını belirten Harmancı, meydanın Zahra Sokak ile bütünleşen bir yapıda tasarlanacağını ifade etti.
Harmancı, proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından yatırım aşamasına geçileceğini kaydetti.
Harmancı’dan Hükümete Eleştiri: “Biz Adaletli ve Hakkaniyetli Yönetimin Örneğini Oluşturduk”
Ziyaret sırasında ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Mehmet Harmancı, seçim yasaklarına kısa süre kala hükümetin uygulamalarını eleştirdi.
Harmancı, iktidarın borçlanma, kamu kaynaklarının kullanımı, terfiler, arazi dağıtımı ve istihdam konularındaki girişimlerle gündeme geldiğini savunarak, Lefkoşa Türk Belediyesi’nde farklı bir yönetim anlayışı ortaya koyduklarını söyledi.
Belediyeyi devraldıkları dönemde ciddi sorunlarla karşılaştıklarını belirten Harmancı, mali disiplin ve hakkaniyetli yönetim anlayışı sayesinde kurumun daha iyi bir noktaya taşındığını ifade etti.
Harmancı, “Adaletli ve hakkaniyetli yönetim anlayışıyla kurumların nasıl daha iyi bir noktaya geldiğinin örneğini oluşturduk” dedi.
Geçmişte yaşanan sorunların yeniden ortaya çıkmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Harmancı, şu ifadeleri kullandı:
“Çünkü biz bunların alasını görmüş bir belediye devraldık. Kazançlarımızı asla kayba çevirmeyeceğiz. Bu şehri asla geriye götürmeyeceğiz.”
Harmancı ayrıca, belediyenin bütçe olanakları çerçevesinde sporun gelişimine katkı sağlamak amacıyla tüm spor kulüpleriyle iş birliğini sürdüreceğini belirtti.
Metehan’dan Dereboyu ve Kızılbaş’a Uzanan Yeşil Koridor Projesi
Mehmet Harmancı, Metehan bölgesindeki altyapı yatırımları ve kentsel gelişim projelerine ilişkin de açıklamalarda bulundu.
Şehit Çocuğu Arsaları bölgesine yönelik 103,5 milyon TL tutarında kanalizasyon ihalesine çıkıldığını belirten Harmancı, bölgenin altyapısının güçlendirilmesinin yanı sıra yeni ulaşım ve yeşil alan düzenlemelerinin de planlandığını söyledi.
Metehan’dan başlayarak Dereboyu, Kanlıdere, Kumsal ve Kızılbaş bölgelerine uzanacak bir yeşil koridor oluşturulmasının hedeflendiğini açıklayan Harmancı, projenin bisikletli ulaşımı kolaylaştıracağını ifade etti.
Harmancı, projeyi şu sözlerle anlattı:
“Bölgeden bir yeşil koridor geçecek. Mor Çember’den bisikletine binen bir kişi, hiç trafiğe takılmadan Dereboyu’na, oradan da Kanlıdere’den Kumsal veya Kızılbaş’a gidebilecektir.”
Yeşil koridor projesinin yalnızca ulaşım açısından değil, kent sakinlerinin yaşam kalitesinin artırılması bakımından da önem taşıdığını belirten Harmancı, Lefkoşa’nın daha yaşanabilir bir kent haline getirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini söyledi.
“Lefkoşa’nın Geleceği İçin Gönül Birlikteliği Oluşturduk”
Yeni dönemde Lefkoşa’yı daha ileriye taşımayı hedeflediklerini belirten Harmancı, TDP ve CTP meclis üyeleri ile belediye meclis üyesi adaylarının ortak bir anlayış etrafında bir araya geldiğini ifade etti.
Bu birlikteliğin Lefkoşa’nın geleceği açısından önemli olduğunu kaydeden Harmancı, katılımcı ve hakkaniyetli belediyecilik anlayışını sürdürmek istediklerini söyledi.
Harmancı, spor yatırımlarından altyapıya, yeşil alanlardan alternatif ulaşım projelerine kadar kentin farklı ihtiyaçlarına yönelik çalışmaların devam edeceğini vurguladı.


