2026 Nobel Barış Ödülü’nü kazanan Navi Pillay’dan Trump’a esprili gönderme

featured
Google'da Abone Ol service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Agnes Callamard, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından, Pillay’ın ödülü kazandığını öğrendiği anlara ilişkin video paylaştı.


Callamard, paylaşımında, “İnanılmaz bir an. Navi Pillay, Nobel Barış Ödülü’nü kazandı. Şu an birlikte Nürnberg Mahkemesi’ndeyiz. Bu ödül için daha güçlü bir sembol düşünemiyorum. Hepimiz çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı.


Pillay da insan haklarını savunan meslektaşlarıyla birlikte olduğu bir anda ödülü kazandığını öğrenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Son olarak Gazze’de yaşananları “soykırım” olarak nitelendirdiği bir rapor üzerinde çalıştığını hatırlatan Pillay, bu çalışmasının ardından cesaretinden dolayı takdir edildiğini söyledi.


Bunun kendisini şaşırttığını ifade eden Pillay, “Gerçeği söylemek için neden cesarete ihtiyaç duyulsun?” dedi.


Pillay, Trump’ın Nobel Barış Ödülü’nü kendisinin hak ettiğine yönelik açıklamalarına da gönderme yaparak, “Biraz daha alkışlarsanız bu ödülü Trump ile paylaşabilirim.” diyerek espri yaptı.


2026 Nobel Barış Ödülü, barışın sağlanması ve uluslararası hukukun güçlendirilmesi konusundaki çabalarından dolayı Güney Afrikalı hukukçu Pillay’a verilmişti.


Pakistan, İsrail ve Kamboçya, Trump’ı çeşitli çatışmaların çözümüne katkıları nedeniyle 2026 Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdiklerini açıklamıştı. Trump da daha önce birçok kez ödülü hak ettiğini savunmuştu.

Kaynak : TRT HABER

2026 Nobel Barış Ödülü’nü kazanan Navi Pillay’dan Trump’a esprili gönderme
Haber Bülteni
Bültenimize Katılın

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Spam göndermiyoruz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.