“Şiirden Tuvale” sergisi Lefkoşa’da

featured
Google'da Abone Ol service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıbrıs Türk şiirinden ilham alan “Şiirden Tuvale” sergisi, 32 kadının eserleriyle 22 Ekim’de Lefkoşa’da açılıyor. Şiir ve resim sanatını bir araya getiren sergi, 30 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.

32 kadının fırçasından şiirsel yorumlar

1950-1990 yılları arasındaki Kıbrıs Türk şiirinden ilham alınarak hazırlanan “Şiirden Tuvale” sergisi, Lefkoşa’da sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz aylarda Gazimağusa Bandabuliya’da ziyaretçilerin beğenisine sunulan sergi, bu kez İsmet Vehit Güney Sanat Merkezi’nde kapılarını açacak.

Mavi Fırça Sanat Evi tarafından hazırlanan proje kapsamında, 32 şiir 32 kadının bakış açısıyla renkler ve resimler aracılığıyla yorumlanıyor. Sergi, edebiyat ile görsel sanatları aynı çatı altında buluşturarak sanatın farklı dalları arasında anlamlı bir köprü kuruyor.

Sanatçı Zühre Özkaraman’ın küratörlüğünü, Feray Atamert’in proje koordinatörlüğünü üstlendiği serginin grafik tasarımı ise Zehranaz Güçeri tarafından hazırlandı.

Açılış 22 Ekim’de

“Şiirden Tuvale” sergisinin açılışı, 22 Ekim 2026 Perşembe günü saat 17.00’de İsmet Vehit Güney Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

30 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek sergi, sanatseverleri Kıbrıs Türk şiirinin sözcüklerinden doğan renkler ve sanatsal yorumlarla buluşturacak.

“Şiirden Tuvale” sergisi Lefkoşa’da
Haber Bülteni
Bültenimize Katılın

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Spam göndermiyoruz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.